30 mai 2024
Chisinau
Social

Sindicatele, ca parte a societății civile, au un reprezentant în Colegiul disciplinar al judecătorilor

Loading
Social Sindicatele, ca parte a societății civile, au un reprezentant în Colegiul disciplinar al judecătorilor
Sindicatele, ca parte a societății civile, au un reprezentant în Colegiul disciplinar al judecătorilor
Vocea poporului

Angela Otean, secretar gene­ral al Federației Sindicatelor din Moldova „Sindlex”, va re­prezenta societatea civilă în cadrul Colegiului disciplinar al judecătorilor de pe lângă Consiliul Superior al Magistra­turii. Este pentru prima data când un lider sindical repre­zintă societatea civilă în forul respectiv, Angela Otean fiind selectată în urma unui con­curs public organizat de către Ministerul Justiției.

„Concursul a avut două etape distincte. Mai întâi, a fost exami­nat minuțios dosarul depus, fiind impuse foarte multe condiții, pre­cum ar fi reputația ireproșabilă, studiile în domeniu, cazier curat, starea sănătății. În plus, candida­tul trebuie să fie o persoană apo­litică, să nu fie angajat în funcție publică etc. A doua etapă a fost un interviu bazat pe cunoașterea legislației în domeniul vizat”, a menționat Angela Otean, care va participa, astăzi, 20 aprilie, la pri­ma sa ședință în cadrul Colegiului disciplinar al judecătorilor.

„Sunt convinsă că abilitățile și capacitățile profesionale dobân­dite în decursul activităților an­terioare în sindicate mă vor aju­tă să fiu la nivelul cerințelor și al criteriilor pentru această calitate în Colegiul disciplinar a judecă­torilor, iar caracterul  și  exigența personală  mă va determina să rămân consecventă și corectă în orice situație.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand