17 iunie 2024
Chisinau
Social

Sindicaliștii din Sângerei, familiarizați cu modificările legislative în domeniul muncii

Loading
Social Sindicaliștii din Sângerei, familiarizați cu modificările legislative în domeniul muncii
Sindicaliștii din Sângerei, familiarizați cu modificările legislative în domeniul muncii
facebook.com

Peste 120 de sindicaliști din raionul Sângerei, manageri din ramura educației, specialiști din cadrul instituțiilor de educație timpurie și din administrația publică locală, au participat, pe 14 mai curent, la un seminar de instruire organizat de Consiliul raional al centrului sindical ramural teritorial din domeniul educației și științei.

La activitate au participat, în calitate de experți, Eugeniu Covrig, șef al Departamentului juridic al CNSM, și Ana Moldovanu, consilier superior în Departamenul protecție social-economică al CNSM.

Cu un mesaj de salut, la activitate a fost prezent președintele raionului Sângerei, Cristian Cainarian, care a evidențiat importanța analizei subiectelor legate de protecția social-economică și juridică a salariaților, membri de sindicat, prin prisma aplicării în practică a ultimelor modificări legislative, subliniind necesitatea înțelegerii profunde a modificărilor legislative.

În cadrul activității, Eugeniu Covrig i-a informat pe participanți despre modificările și completările la Codul muncii și a răspuns la întrebările sindicaliștilor.
La rândul său, Ana Moldovanu i-a familiarizat pe cei prezenți cu măsurile întreprinse de CNSM în vederea protecției social-economice a salariaților.

Potrivit lui Ion Roșca, președintele Consiliului raional al Centrului sindical ramural teritorial din domeniul educației și științei, reprezentantul CNSM în raionul Sângerei, participanții la eveniment au avut posibilitatea să abordeze numeroase subiecte de interes comun legate de salarizarea în sfera bugetară, în special, în ramura educației, diverse situații problematice cu care se confruntă salariații la nivel de unitate, aspecte juridice în relațiile de muncă.

Sindicalistul a menționat că participanții la seminar au venit cu un șir de propuneri cu privire la îmbunătățirea condițiilor de muncă în ramura educației și în administrația publică locală, care urmează a fi înaintate spre discuții la următoarea ședință a Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand