22 iunie 2024
Chisinau
Social

Sindicaliștii din Orhei vor să cunoască mai bine drepturile de muncă

Loading
Social Sindicaliștii din Orhei vor să cunoască mai bine drepturile de muncă
Sindicaliștii din Orhei vor să cunoască mai bine drepturile de muncă
sindicate.md

Peste 50 de sindicaliști din raionul Orhei au participat, marți, 13 iunie, la un nou seminar regional orga­nizat de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova în cadrul campaniei „Organizația primară – energia mișcării sindicale”.

Lilia Franț, vicepreședintă a CNSM, le-a vorbit celor prezenți despre obiectivele campaniei și realizările Confederației din ultima perioadă. Ea a subliniat că această campanie are rolul de a fortifica organizațiile sindicale primare la nivel național și a în­demnat sindicaliștii să fie activi și să disemi­neze informațiile acumulate în colectivele de muncă.

Totodată, Eugeniu Covrig, șef al De­partamentului juridic al CNSM, și Sergiu Iurcu, consilier superior în Departamen­tul protecție social-economică al CNSM, i-au informat pe cei prezenți despre pre­vederile legislației cu privire la activitatea organizațiilor sindicale primare și le-au adus la cunoștință diverse aspecte ce vizea­ză protecția social-economică a salariaților, membri de sindicat.

În același timp, participanții la seminar au fost familiarizați cu conținutul „Ghidului liderului de sindicat”, care include un șir de informații utile, structurate pe mai multe compartimente, pentru a fi aplicate în acti­vitatea liderilor organizațiilor sindicale pri­mare. Acest seminar a fost unul util și ne­cesar, apreciat de către liderii organizațiilor sindicale primare din diverse ramuri, care va da un nou impuls activității sindicale la nivel de unitate, au recunoscut participanții.

Ana Crăciun, operator la Poșta din Or­hei: Informația este foarte utilă, fiindcă este nouă pentru noi. Multe lucruri nu le știam, pentru că foarte des se fac modificări în legislație.

Lucia Glinca, grădinița din satul Peli­van: Am aflat lucruri noi și de acum, când se vor adresa sindicaliștii cu anumite întrebări, eu voi fi mult mai pregătită.

Roman Vicol: Școala profesională din orașul Orhei: A fost un seminar util pentru orice membru de sindicat, dat fiind faptul că ni s-au prezentat informații necesare pentru activitatea noastră ca lideri de sindicat, ca să putem fi de ajutor colegilor sindicaliști.

Următorul seminar regional organizat de CNSM în cadrul campaniei menționate s-a desfășurat joi, 15 iunie, la Comrat.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand