13 aprilie 2024
Chisinau
Social

Şi taţii pot solicita indemnizaţie lunară de îngrijire a copilului

Loading
Social Şi taţii pot solicita indemnizaţie lunară de îngrijire a copilului
Şi taţii pot solicita indemnizaţie lunară de îngrijire a copilului
videoblocks.com

Elena Fală, locuitoare a satului Ermoclia, raionul Ştefan Vodă, este mamă a două fetiţe. Ariana are patru ani, iar mezina Corina – un an şi cinci luni. Mama copii­lor s-a adresat la avocatul CNSM, Mihail Lvovschi, ca să afle în ce condiţii poate beneficia de indemnizaţie lunară de în­grijire a copilului soţul ei, Victor.

Pentru că, înainte de a naşte al doilea copil, Elena a lucrat peste hotare fără for­me legale, în prezent ea beneficiază de o indemnizaţie lunară de îngrijire a copilului în valoare de doar 540 de lei, ca persoană neasigurată. Mama celor doi copii de la Er­moclia spune că îi vine greu să se descurce, fiindcă în sat nu prea sunt locuri de muncă, iar salariul soţului lasă de dorit şi nu acoperă toate cheltuielile de întreţinere a copiilor.

Soţul Elenei activează în calitate de tractorist la o întreprindere agricolă din raion, tânăra familie nu are deocamdată propria locuinţă, astfel că mama, tata şi cele două fetiţe trăiesc sub acelaşi acoperiş cu părinţii lui Victor. Bunicii şi-ar ajuta cu mare drag copiii şi nepoţii, dar, din păcate, nu au cu ce.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand