18 mai 2024
Chisinau
Auto

Sfaturi utile pentru cum să-ţi speli maşina

Loading
Auto Sfaturi utile pentru cum să-ţi speli maşina
Sfaturi utile pentru cum să-ţi speli maşina
spalam-masina

Sfaturi utile pentru cum să-ţi speli maşina
Foto: watchdog.org

 

A venit vara şi trebuie să spălăm maşina mai des ca de obicei. Pen­tru cei suficient de no­rocoşi care au o curte unde pot să-şi spele singuri maşina, iată un set de sfaturi utile.

 

Începe de sus în jos

 

Începe să speli maşina de sus în jos. Apa împinge mur-dăria către partea de jos a maşinii. Ca să nu munceşti în zadar, curăţă întâi plafo­nul şi apoi restul caroseriei. Pentru a nu împrăştia mize­ria, clăteşte regulat buretele.

 

Foloseşte doi bureţi

 

Nu folosi cârpe din mate­riale textile când speli ma­şina. Lasă în urmă fibre şi rezultatul final va fi compro­mis. Cea mai bună alegere este un burete moale de di­mensiuni generoase. Cel mai bine ar fi să aveţi doi bureţi. Unul pentru praguri şi zo­nele mai murdare şi celălalt pentru restul caroseriei. În acest mod evitaţi riscul de a zgâria vopseaua.

 

Utilizează o cârpă pentru uscare

 

După ce am terminat de spălat maşina nu o putem lăsa să se usuce la soare. Vor apărea urme de la apă şi şampon. Aşa că maşina trebuie ştearsă cu grijă. Din nou, nu putem folosi cârpe textile din cauza fibrelor pe care le lasă în urmă. Cea mai bună soluţie este pielea de căprioară, naturală sau arti­ficială. Se găseşte în vânzare la benzinării şi în supermar­kete. Stoarce regulat cârpa din piele de căprioară atunci când ştergi maşina, iar dacă se murdăreşte clăteşte-o cu multă apă.

 

Aplică polish sau ceară o dată pe an

 

După ce am terminat cu spălatul şi maşina este cu­rată şi strălucitoare, nu ar fi o idee rea să aplicăm şi un strat protector de polish. Acest lucru ar trebui făcut măcar o dată pe an.

 

Foloseşte curăţarea cu abur pentru interior

 

Pentru curăţare, cel mai bine este să folosiţi un aparat cu abur. Alternativa este cu­răţarea la spălătorie şi apoi multă răbdare până se usucă tapiţeria. Nu uitaţi de aspi­rator şi cârpa de praf pentru un interior perfect.

 

La final, e timpul pentru curăţat geamurile

 

După ce am terminat şi cu interiorul este timpul să curăţăm şi geamurile. Mai precis, interiorul geamuri­lor. Pentru asta avem nevoie de o soluţie pentru geamuri (nu trebuie să fie neapărat o soluţie auto, orice pulveriza­tor este bun) şi multă hârtie pentru a şterge bine gea-murile.

 

Lustruieşte interiorul cu un produs specializat

 

La benzinării veţi găsi pa­chete cu lavete pentru lus­truit elementele de plastic din interior. Nu sunt scumpe şi sunt foarte eficiente. Pra­ful dispare şi bordul capătă un luciu plăcut.

 

Dacă timpul este o problemă, mergeţi la spălătoria auto

 

Pentru cei care nu au timp, chef sau spaţiul nece­sar pentru a-şi spăla singuri maşina există suficiente spă­lătorii auto. Este unul dintre serviciile de care nu ducem lipsă în Moldova.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand