Perele sunt fructe delicioase ce conţin apă în proporţie de 80%, fibre, acizi organici liberi, potasiu, fier şi vitamina C. Există numeroase soiuri de pere care diferă în funcţie de dimensiune, culoare.

korzinka.uz
Perele au un indice glicemic redus, motiv pentru care sunt digerate şi absorbite mult mai lent faţă de alimentele care au un indice glicemic mediu sau mare. Astfel, perele sunt recomandate în prevenirea obezităţii, diabetului şi a bolilor coronariene. În special pentru diabetici, perele pot îmbunătăţi nivelul de glucoză din sânge, ajută la pierderea în greutate şi la îmbunătăţirea concentraţiei. Pe lângă aceste beneficii, perele sunt recomandate în multe alte afecţiuni, cum ar fi: menţin ochii sănătoşi, previn apariţia cancerului. O porţie de mere şi pere pe zi este asociată cu un risc mai scăzut de cancer pulmonar la femei. Tratează inflamațiile, artrita şi guta, precum şi reduce febra şi calmează durerile în gât. De asemenea, perele au efect sedativ şi cicatrizant.
Printre numeroasele beneficii ale consumului de pere se numără şi efectul sedativ şi calmant al sistemului nervos. În cosmetologie, perele au efectul cicatrizant asupra tenului. Măştile realizate din pere ajută la vindecarea acneei datorită acţiunii astringente a pulpei de pară.