14 aprilie 2024
Chisinau
Social

Serviciul telefonic de urgenţă 112, funcțional din martie

Loading
Social Serviciul telefonic de urgenţă 112, funcțional din martie

Serviciul național unic pentru apeluri de urgență va putea fi utilizat de la sfârșitul lunii martie şi, pe tot teritoriul ţării, va fi disponibil la numărul 112. Potrivit reprezentanţilor Minis­trului Economiei și Infrastructurii, apelurile vor fi preluate de operator imediat ce va fi format acest număr, fără ca robotul să ne propună di­ferite opţiuni.

gov.md

Serviciul 112 va fi funcțional înainte de sfârșitul lunii martie, dar va fi dat definitiv în exploatare până la 30 iunie anul curent, termen stabilit iniţial pentru ultimul trimestru din 2018.

Factorii ministeriali dau asigurări că acest instru­ment este bine conceput și cu impact real asupra calității serviciilor oferite de instituțiile statului celor aflaţi în situație de criză. Acesta ar urma să asigure o reacţie rapidă şi de calitate la urgenţe, datorată interconectării mai multor servicii specializate prin intermediul unui sistem informațional performant.

Acest serviciu are drept scop preluarea și proce­sarea apelurilor de urgență la un număr universal de telefon și reducerea timpului de intervenție a structurilor specializate prin localizarea automată a apelantului. El va funcționa în regim non-stop, iar toate apelurile vor fi gratuite pentru utilizatori, atât în rețeaua de telefonie fixă, cât și în cea mobilă.

Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 are statut de instituție publică. 112 este numărul unic pentru apelurile de urgență folosit în statele membre UE.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand