17 aprilie 2024
Chisinau
Social

Serviciu nou de recuperare şi de îngrijire la domiciliu a persoanelor cu diabet

Loading
Social Serviciu nou de recuperare şi de îngrijire la domiciliu a persoanelor cu diabet
persoane-cu-diabet

Foto: bzi.ro

Un nou serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor cu diabet a fost lansat către Ziua Mondială a Diabetului, anunţă Ministerul Muncii, Protecţiei Soci­ale şi Familiei. Acesta va fi implementat de asociația obștească „Homecare”, împre­ună cu un şir de voluntari și cu susținerea Guvernului Cehiei.

 

Serviciul respectiv face par­te din eforturile instituţiilor de resort, orientate spre monitori­zarea populației în scopul preve­nirii diabetului și depistării per­soanelor care suferă de această boală, a precizat președintele Companiei Naționale de Asigu­rare în Medicină, Mircea Buga. Potrivit acestuia, depistarea la timp a acestei mala­dii va contribui la creșterea calității vieții, care mai depinde și de controlul permanent.

Președintele “Homecare”, Tamara Adașan, a anunțat că asociația va acorda în continuare suport persoanelor cu diabet la domiciliu și va realiza in­struiri ale persoanelor afectate de această boală, pentru a ști cum să procedeze în anumite situații.

Ambasadorul Cehiei la Chișinău, Excelența Sa, dl Jaromír Kvapil, a menționat că țara lui susține Re­publica Moldova pentru a ajuta cât mai mulți bolnavi.

Guvernul Cehiei a donat 180 mii de euro pentru stimularea serviciului de susținere și suport pentru persoanele cu diabet.

În Republica Moldova sunt înregistrați oficial peste 70 de mii de persoane cu diabet. Ele au aceeași drepturi ca toți cetățenii țării. Evenimentul organizat

se înscrie înbtr-un șir de alte acțiuni, lansa­te de societatea civilă pentru a combate diabetul zaharat.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand