16 iunie 2024
Chisinau
Oficial

Scrisoare de mulțumire de la Gilbert F. Houngbo, director general al OIM

Loading
Oficial Scrisoare de mulțumire de la Gilbert F. Houngbo, director general al OIM
Scrisoare de mulțumire de la Gilbert F. Houngbo, director general al OIM
Vocea poporului

Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Igor Zubcu, a primit o scrisoare de mulțumire din partea di­rectorului general al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), Gilbert F. Houngbo, care a efectuat o vizită istorică în Republica Moldova, la mijlocul lunii februarie 2023, în cadrul căreia a avut întrevederi cu con­ducerea țării și cu partenerii sociali.

„Permiteți-mi să-mi exprim recunoștința pentru întâlnirea noastră, desfășurată pe 15 februarie, în cadrul vizitei mele la Chișinău, precum și pentru oportunitatea de a face schimb de opinii cu membrii Comitetului Confederal al CNSM. În urma discuțiilor purtate, am avut ocazia de a afla opiniile dum­neavoastră, referitoare la provocările cu care se confruntă mișcarea sindicală, precum și la căutarea de soluții”, se arată în scrisoare.

„Doresc să vă asigur de susținerea oferită de către OIM în consolidarea di­alogului social, care are un rol fundamental în identificarea soluțiilor durabile. Permiteți-mi, de asemenea, să felicit CNSM și membrii săi pentru eforturile depuse în asistența eficientă și generoasă acordată refugiaților din Ucraina”, a subliniat directorul general al OIM.

„În acest context, ne exprimăm aprecierea pentru angajamentul manifestat de dumneavoastră, față de valorile și principiile promovate de OIM. Mulţu­mindu-vă încă o dată, pentru întâlnirea noastră, îmi exprim speranța că vom coopera și pe viitor”, a conchis Gilbert F. Houngbo.

CNSM își exprimă recunoștința pentru asistența oferită de către OIM de-a lungul anilor pentru consolidarea parteneriatului social în Republica Moldova, ratificarea și implementarea Convențiilor OIM, desfășurarea mai multor pro­iecte care vizează implementarea Programului de Țară pentru Muncă Decentă, iar mesajul directorului general al OIM reprezintă o recunoaștere a eforturilor CNSM în domeniul protecției social-economice a salariaților, membrilor de sindicat, apreciate la nivel internațional.

Amintim că, în cadrul întrevederii dintre conducerea CNSM și Gilbert F. Houngbo, director general al OIM, s-a discutat despre activitatea sindicală în Republica Moldova și problemele cu care se confruntă sindicatele la această etapă, procesul de dialog social la nivel național, ramural, teritorial, activitatea în cadrul Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective, rezultatele obținute în domeniul protecției drepturilor și intereselor salariaților, constrân­gerile și provocările de pe piața muncii.

Precizăm că Gilbert F. Houngbo a fost ales în funcția de director gene­ral al OIM în martie 2022, în cadrul Consiliului de conducere al OIM, reunit în cea de-a 344-a sesiune. Este cel de-al unsprezecelea director general al Organizației Internaționale a Muncii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand