16 iunie 2024
Chisinau
Social

Școala Sindicală din Moldova și-a reluat activitatea în regim on-line

Loading
Social Școala Sindicală din Moldova și-a reluat activitatea în regim on-line
Școala Sindicală din Moldova și-a reluat activitatea în regim on-line
institutulmuncii.md

Pe parcursul a trei zile – pe 13, 15 și 16 octombrie curent, 25 de cursanți, reprezentanți a 10 centre sindicale național–ramurale, s-au întrunit on-li­ne în cadrul unei noi sesiuni de studii în cadrul Proiectului educațional „Școala Sindicală din Moldova”, ediția 2020.

Transferul instruirii cursanților din aulele Institutului Muncii în spațiul virtual a fost aprobat de Consiliul Educațional al CNSM la sfârșitul lunii septembrie, având drept țintă asigurarea securității și a sănătății membrilor de sindi­cat delegați care vor să participe la proiect în condițiile situației epidemiologice legată de in-fecția cu COVID-19. Totodată, a fost exclusă din procesul de in­struire și vizita la entități, pentru a vedea cum se desfășoară pro­cesul de asigurare a îndeplinirii cerințelor în domeniul securității și sănătății în muncă, practicile inovative aplicate la întreprinderi în acest domeniu, rolul comite­tului sindical în procesul dat.

Sesiunea actuală a dorit să lărgească spectrul de cunoștințe al participanților privind rolul sindicatelor în protecția juridică și social-economică a salariaților, dezvoltarea parteneriatului soci­al, analiza economică-financiară a unei întreprinderi, soluționarea și medierea conflictelor individu­ale și colective de muncă, lide­rism sindical etc.

 

Rolul sindicatelor  în protecția juridică și social-economică a salariaților, în creștere

 

Următoarea sesiune se va desfășura în perioada 1-3 de­cembrie, tot în regim on-line.

Precizăm că Proiectul educațional „Școala Sindicală din Moldova” urmărește obiecti­vul de a dezvolta abilitățile și cunoștințele activiștilor sindicali. A fost lansat în anul 2012 după un model preluat de la austri­eci, adaptat de către CNSM la realitățile și necesitățile mem­brilor de sindicat din Republica Moldova.

 

Lilia FRANȚ, șefa Departamentului organizare, educație și informare de la CNSM

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand