O nouă ediție a Școlii Sindicale din Moldova a fost lansată la Chișinău miercuri, 4 septembrie. În cadrul evenimentului, care a durat trei zile, mai mulți tineri sindicaliști au fost instruiți despre rolul sindicatelor în procesul de aderare la Uniunea Europeană, mecanisme și instrumente de promovare a imaginii sindicale, activitatea Comisiei de Femei și a Comisiei de Tineret a CNSM, despre liderismul sindical.
Ajunsă la cea de-a X-a ediție, Școala Sindicală din Moldova a reunit membri de sindicat tineri din diverse ramuri.
Tot miercuri, conducerea CNSM s-a întâlnit cu participanții la Școala Sindicală. Igor Zubcu, președintele CNSM, le-a vorbit cursanților despre eforturile Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova în negocierea cu partenerii sociali a salariului minim, racordat la standardele și cerințele Uniunii Europene, despre rolul dialogului social și importanța solidarității sindicale.
Liderul sindical a menționat că CNSM promovează un dialog social eficient la toate nivelurile, pentru a asigura acoperirea cu contracte colective de muncă (negocieri colective) a cel puțin 80% dintre lucrători, în prezent acest indicator fiind de 40%.
Cu alte detalii despre Școala Sindicală din Moldova, ediția a X-a, vom reveni într-un articol în numărul următor al ziarului.