22 aprilie 2024
Chisinau
Social

Școala sindicală austriacă, un model pentru CNSM în găsirea soluțiilor

Loading
Social Școala sindicală austriacă, un model pentru CNSM în găsirea soluțiilor
Școala sindicală austriacă, un model pentru CNSM în găsirea soluțiilor
Vocea poporului

Ne-am convins în mai multe rânduri că sindicatele consti­tuie o forță deloc neglijabilă în peisajul social al țării noas­tre. De aceea, cele mai importante structuri și organisme internaționale care au anumite sarcini și obiective în Re­publica Moldova, cu atât mai mult, ambasadele, țin nea­părat să se întâlnească și cu liderii mișcării sindicale de la noi, pentru a se informa dintr-o sursă veridică cu privire la situația din țară „fără retușări”.

În context, Oleg Budza, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Mi­hail Hîncu și Sergiu Sainciuc, vicepreședinți ai CNSM, au avut recent o întrevedere cu E.S. Christine Freilinger, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Austriei în Republica Moldova, și cu Gero Stuller, atașat al Ministe­rului Federal pentru Muncă, Afa­ceri Sociale și Protecția Consu­matorului la Ambasada Austriei de la Chișinău.

Liderul sindical a făcut o suc­cintă trecere în revistă a preocu­părilor sindicatelor, în „dosarul” acestora fiind numeroase între­vederi cu ambasadori ai UE, ai Franței, României, Chinei. Comu­nicarea directă este cea mai efici­entă metodă de a cunoaște mai bine problemele și provocările din prima sursă.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand