22 iunie 2024
Chisinau
Oficial

Sărbători fericite!  Mesaj de felicitare la cumpăna dintre ani

Loading
Oficial Sărbători fericite!  Mesaj de felicitare la cumpăna dintre ani
Sărbători fericite!  Mesaj de felicitare la cumpăna dintre ani
ortodoxia.ro

Stimați membri de sindicat, frați și surori,

În această zi, care vă aduce, poate, nostalgie în suflet, dar și speranțe pentru un an mai liniștit și mai bogat, vă transmit un mesaj de felicitare și urări de bine cu prilejul Crăciunului și al Revelionului, care ne încălzește sufletul, aducându-ne satisfacție pentru munca depusă de fiecare dintre noi pe parcursul anului, muncă ce a produs valori materiale, servicii de calitate, cu scopul de a proteja omul muncii, de a-i face viața mai frumoasă și mai împlinită, și a contribui la dezvoltarea social-economică a țării.

Anul 2022 a fost, pentru sindicate, ca și pentru societate în ansamblu, un an greu și neobișnuit. Războiul declanșat împotriva țării vecine, valul de refugiați în context, criza energetică, creșterea prețurilor, inflația, nesiguranța, in­stabilitatea ș.a. au lăsat o urmă de neșters pentru anul ce trece. Amprenta lăsată e una dură și tristă și urmează o muncă enormă pentru a recupera multe componente ale modului de viață normal.

Chiar și în aceste condiții, instituția sindicală și-a ono­rat obligațiile cu cinste și a adus o contribuție semnifi­cativă la realizarea Strategiei CNSM pentru anii 2017-2022, lucru menționat la Congresul IV al CNSM. Familia sindicală compusă din membri de sindicat, activiști ai organizațiilor sindicale primare, conducători ai structu­rilor teritoriale locale, ramurale și naționale, colectivele de muncă din unitățile din subordine prestatoare de ser­vicii și structurile confederale, precum ar fi Comisia de Femei și Comisia de Tineret, au contribuit la consolidarea sindicalismului la toate nivelurile, menținând astfel lo­cul determinant al instituției sindicale ca o componentă importantă în societatea civilă. Drept rezultat al aces­tei munci, au fost adoptate acte normative și legislati­ve, întreprinse acțiuni în beneficiul membrilor de sindi­cat și îmbunătățită cooperarea cu partenerii sociali în cadrul Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective (CNCNC).

Prin acțiunile întreprinse, începând de la activități desfășurate la toate nivelurile, adoptarea actelor normati­ve în folosul salariatului, vizitele de lucru în organizațiile sindicale primare, noi am demonstrat încă o dată că sun­tem o forță solidară și că avem o misiune importantă de a-l asigura pe omul muncitor cu un trai decent.

Ne-am consolidat la nivel internațional și european, fortificând relațiile cu partenerii externi. Grație acestei munci depuse, CNSM a devenit membru al Confederației Europene a Sindicatelor (ETUC). Am menținut relații co­recte cu partenerii sociali, cu alte autorități instituționale, pornind de la prevederea constituțională că sindicatele contribuie la apărarea intereselor profesionale, economi­ce și sociale ale salariaților.

Acest spirit de muncă va continua și în anul care vine, pentru soluționarea problemelor care țin de protecția social-economică a salariaților.

În ajunul sărbătorilor de iarnă, vă asigur de suportul meu pentru a realiza împreună lucruri frumoase. Vă urez multă sănătate, bunăstare în familie, iubire pentru cei apropiați, fericire și credință.

 

Crăciun fericit și la mulți ani!

 

Igor ZUBCU, președintele CNSM

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand