30 mai 2024
Chisinau
Social

Sărăcia, șomajul și discriminarea pe bază de gen, în vizorul PERC

Loading
Social Sărăcia, șomajul și discriminarea pe bază de gen, în vizorul PERC
Sărăcia, șomajul și discriminarea pe bază de gen, în vizorul PERC
rferl.org

Aspectele migraţiei forţei de mun­că în Europa şi în lume, exploata­rea în muncă a bărbaţilor şi feme­ilor, egalitatea de gen la locul de muncă, probleme ale tinerilor au fost discutate la şedinţa Comite­tului Executiv a Consiliului Regi­onal Pan-European (PERC), care a avut loc zilele trecute la Bruxelles, Belgia. Republica Moldova a fost reprezentată de către Petru Chiri­ac, vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Repu­blica Moldova (CNSM).

Programul a fost unul destul de com­plex, ne spune Petru Chiriac. „S-a făcut bilanţul activităţii Comitetului Executiv al PERC pentru anul 2017. De asemenea, a fost făcut și bilanțul de activitate a Co­mitetului de Femei și Tineret. S-a discutat despre situația social–economică a țărilor membre UE, dar și a celor din Europa de Est.

Totodată, s-a vorbit despre violența ba­zată pe gen, violenţa faţă de femei și băr­baţi la locul de muncă, ce măsuri trebuie să se adopte în acest context. S-a menționat despre aprobarea, în luna iunie anul cu­rent, la Geneva, în cadrul Conferinței Internaționale a Muncii, a unei convenții cu privire la preîntâmpinarea violenței, a discriminării pe bază de gen la locul de muncă, exploatării prin muncă a persoa­nelor de 15 ani și mai mari”, ne-a spus vicepreședintele CNSM.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand