19 iulie 2024
Chisinau
Social

Să mergem spre Europa, dar să aducem și Europa la noi acasă

Loading
Social Să mergem spre Europa, dar să aducem și Europa la noi acasă
Să mergem spre Europa, dar să aducem și Europa la noi acasă
noi.md

Trăim într-o societate zbuciu­mată, sfâșiată de contradicții și in­certitudini, cu război în imediata vecinătate, cu hoți condamnați de­finitiv, dați în urmărire generală, cu o luptă „acerbă” cu corupția, însă cu puțini corupți care ajung pe banca acuzaților, cu reforma justiției, efec­tuată tot de cei la cheremul cărora s-au aflat timp de decenii oamenii năpăstuiți și adevărul cu căluș la gură.

Pandemia de Covid prin care am trecut ne-a făcut să-i iubim și să-i respectăm și mai mult pe medici, care și-au riscat viața salvând vieți. Dra­gostea pentru pedagogi am avut-o constant, de mici copii. Și oamenii care cresc pâinea pe care o punem pe masă ne sunt dragi și apropiați. În genere, cei care muncesc au meritat întotdeauna respectul semenilor, in­clusiv al guvernării.

Situația la spitalele din provincie e destul de dificilă, ca să nu zicem de plâns. Nu ajung cadre medicale, mulți se gândesc să-și facă bagaje­le și să fugă în Europa. Guvernarea întreprinde măsuri pentru a-i atra­ge pe tineri în școlile din provincie, mărind substanțial indemnizația „de instalare”, dar mulți tineri nu mai vor să audă de pedagogie…

 

Sloganul „prin noi înșine”, mai actual ca oricând aici și acum

 

Agricultorii se sufocă, ajungând să nu-și mai acopere cheltuielile legate de creșterea recoltei. Guvernarea ar trebui să facă ceva pentru ei, ca să nu ajungem să cumpărăm pâine de la vecini, noi fiind o „țară agrară”…

Da, Uniunea Europeană ne aju­tă, dar trebuie să ne ajutăm și noi, fiindcă nimeni nu o să vină să mun­cească în locul nostru, să ne educe copiii, să ne construiască drumuri și spitale, să ne trateze. Doctrina „Prin noi înșine!” e mai actuală ca oricând aici și acum.

În Apelul CNSM adresat membri­lor de sindicat în legătură cu Adu­narea Națională „Moldova Europea­nă” de pe 21 mai, se arată că „locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Susținem și promovăm aspirațiile de integrare europeană ale Republicii Moldova. În acest context, vă îndemnăm să vă alăturați echipei noastre, să ne manifestăm solidarita­tea și susținerea, pentru dezideratul de integrare europeană”. Împreună vom fi mai puternici!

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand