25 iunie 2024
Chisinau
Cultura

„Revelații” cu lucrări ale artiștilor plastici, profesori de la AMTAP

Loading
Cultura „Revelații” cu lucrări ale artiștilor plastici, profesori de la AMTAP
„Revelații” cu lucrări ale artiștilor plastici, profesori de la AMTAP
facebook.com

În holul Sălii cu Orgă a fost vernisată zilele aces­tea o expoziție cu genericul „Revelații” a artiștilor plastici, profesori de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Expoziția cuprinde 45 de tablouri create în ulei, acril, acuarelă şi pastel de artişti consacrați, profesori ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Lucrările prezentate sunt semnate de Oleg Dobrovolschi, Ele­na Frunze, Teodora Hubenco, Victoria Rocaciuc, Zina și Vasile Sitari, Vladimir Lozovanu, Iurie Lupu, Stanis­lav Babiuc, Angela Candu, Victor Crețu, Dmitri Șibaev, Oleg Buga și Petru Raiu.

Potrivit artistului plastic și profesorului Vladimir Lozovanu, șef al Catedrei discipline tehnico-teoretice în arte vizuale, aceasta este o expoziție anuală a cadre­lor didactice de la catedra pe care o conduce și a celor de la departamentele Arte plastice și Artă decorativă. „Tema e liberă. Este aici pictură de șevalet modernă, în care sunt abordate diverse stiluri, teme și limbaje plas­tice. În expoziție sunt portrete, peisaje, naturi statice, pictură abstractă și compoziții decorative. Lucrările prezentate constituie o amploare de lumină, culoare și formă”, a mai spus Vladimir Lozovanu.

Expoziția va fi deschisă până la 25 mai.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand