20 mai 2024
Chisinau
Social

Restanţe de milioane de lei la achitarea salariilor angajaților

Loading
Social Restanţe de milioane de lei la achitarea salariilor angajaților

Sume enorme pe care le datorează unele companii angajaţilor. Controa­lele efectuate anul trecut de către In­spectoratul de Stat al Muncii (ISM) la aproape 50 de companii au scos în vi­leag faptul că acestea au acumulat re­stanţe la plata salariilor de peste 28,3 milioane de lei, ceea ce a afectat peste 1850 de persoane, inclusiv 580 de fe­mei. Potrivit Raportului anual de ac­tivitate al ISM, datoriile istorice la 18 unități constituie 10,7 milioane de lei față de 538 de persoane, inclusiv 146 de femei.

protest

Pentru soluţionarea acestor cazuri, in­spectorii de muncă au stabilit termene de lichidare a restanţelor salariale şi au fost întocmite 26 de procese-verbale cu privire la contravenţie.

 

Muncă la negru

În acelaşi timp, pentru depistarea eva­ziunii fiscale şi contracarării fenomenului „muncii la negru” din Planul de acţiuni privind minimizarea practicii de achitare a salariilor „în plic” şi muncii nedeclarate, au fost întreprinse acţiuni în cadrul vizitelor de control la 55 de unități şi la 44 de angaja­tori persoane fizice, unde au fost depistate 170 de persoane care activau fără forme legale de angajare, inclusiv 32 de femei și un minor. 

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand