22 iunie 2024
Chisinau
Varia

Republica Moldova va accede la Acordul Consiliului Europei privind rutele culturale

Loading
Varia Republica Moldova va accede la Acordul Consiliului Europei privind rutele culturale
Republica Moldova va accede la Acordul Consiliului Europei privind rutele culturale
tatrabis.md

Republica Moldova va beneficia de suport și asistență în vederea implementării politicilor în domeniul culturii și turismului. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat, recent, proiectul de lege privind  accederea Republicii Moldova la Acordul parțial extins privind rutele culturale.

Acordul este deschis statelor membre ale Con­siliului Europei cu scopul de a acorda sprijin politic inițiativelor naționale, regionale și locale pentru pro­movarea culturii și a turismului. În prezent, acesta cuprinde 36 de state membre, între care România, Ucraina, dar și țări precum Grecia, Norvegia, Elveția, Italia.

Statele membre beneficiază de suport și asistență în vederea implementării politicilor în domeniu, a dezvoltării rutelor culturale și susține crearea schim­bului de experiență între operatorii și partenerii ru­telor respective. O strânsă colaborare în domeniul turismului cu diverse state europene va deschide noi perspective în domeniul sprijinului reciproc și schimburilor de experiență, de natură să contribuie la creșterea competitivității sectorului turistic mol­dovenesc.

Accederea la Acordul parțial extins al Consiliu­lui Europei privind rutele culturale va avea ca efect crearea de parteneriate în vederea investițiilor și creşterii resurselor disponibile pentru turismul cul­tural în Republica Moldova.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand