30 mai 2024
Chisinau
Sanatate

Protecţie de zgomotul provenit din activităţile de comerţ

Loading
Sanatate Protecţie de zgomotul provenit din activităţile de comerţ
Protecţie de zgomotul provenit din activităţile de comerţ
trbimg.com

Moldovenii ar putea beneficia de mai multă protecţie contra zgomotului şi a vibraţiei pro­venite din activitățile de comerț interior ale unităților amplasate în blocurile de locuințe şi cele sociale din localitățile urbane și rura­le. În acest scop, reprezentanţii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au elabo­rat şi supun în prezent consultării publice un regulament sanitar.

Proiectul a primit aviz pozitiv din partea sindica­telor şi stabileşte, între altele, nivelurile maxime de zgomot și vibrație admise pentru populație. Nor­mativele incluse în document corespund celor din construcții, precizează autorii.

Regulamenul în cauză conţine şi unele anexe care includ nivelurile admise sonore, cele de pre­siune sonoră sau sonore echivalente şi maxime ale zgomotului ce pătrunde în spațiile locative, publice şi pe teritoriul zonei rezidențiale, precum și valorile admise ale vibrației.

Aprobarea acestui proiect va face posibilă desfă­şurarea activităţilor de comerţ interior, dar şi evalu­area riscurilor pentru sănătatea oamenilor.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand