21 mai 2024
Chisinau
Social

Promovare a proiectelor investiţionale de importanţă naţională

Loading
Social Promovare a proiectelor investiţionale de importanţă naţională
Promovare a proiectelor investiţionale de importanţă naţională
investitii-moldova

Foto: noi.md

 

Un consiliu pentru promovarea proiectelor investiţionale de importanţă naţională a fost instituit recent de Guvern, în scopul acordă­rii de suport la implementarea în ţara noastră a unor proiecte economice strategice.

 

Conform documentului normativ aprobat în acest scop, consiliul va asigura un dialog direct între Guvern şi mediul de afaceri, va participa la perfecționarea politicii investiţionale și a cadrului legislativ. De ase­menea, membrii acestei structuri vor propune soluții optime pentru eliminarea constrângerilor semnalate de investitori, în vederea derulării cu succes a proiec­telor economice strategice cu impact major asupra creșterii economice.

De asemenea, nivelul înalt al membrilor consiliului va contribui la consolidarea cooperării între autorită­ţile publice şi adoptarea unor propuneri complexe şi echilibrate de lichidare a barierelor ce apar în activi­tatea investiţională.

Documentul a fost elaborat ca răspuns la proble­mele cu care se confruntă investitorii, începând de la etapa lansării afacerii. În principal, acestea sunt lega­te de obținerea actelor permisive, a informațiilor, su­portului metodologic de la autoritățile administrației publice cu referire la activitatea de întreprinzător, in­terpretarea legislației în vigoare sau alte posibile ter­giversări în implementarea proiectului investițional.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand