22 iunie 2024
Chisinau
Social

Programul „373”. Antreprenorii pot contracta credite cu dobândă avantajoasă, parțial acoperită de stat

Loading
Social Programul „373”. Antreprenorii pot contracta credite cu dobândă avantajoasă, parțial acoperită de stat
Programul „373”. Antreprenorii pot contracta credite cu dobândă avantajoasă, parțial acoperită de stat
gov.md

Începând cu ziua de 22 iunie, antreprenorii pot solicita credite investiționale de până la 15 milioane de lei la băncile comerciale-partenere ale Programului guvernamental „373”.

Anunțul a fost făcut de vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, și de Dumitru Pîntea, directo­rul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), într-o conferință de presă. Creditele investiționale cu dobândă avantajoasă, susținută parțial de stat, prin intermediul ODA, vor putea fi solicitate la una din cele 11 bănci comerciale din Republica Moldova.

„Prioritatea noastră este să creștem economia. În acest sens, secto­rul întreprinderilor mici și mijlocii este unul vital, iar programul „373” vine să ajute mediul de afaceri să se dezvolte, să creeze locuri noi de muncă și să ajungă să-și valorifice produsele și serviciile pe noi piețe de desfacere”, a menționat Dumitru Alaiba.

Inițiativa guvernamentală va oferi antreprenorilor acces facilitat la finanțare și susținere pentru dezvoltarea afacerilor, a declarat Dumitru Pîntea, directorul ODA.

„Rata dobânzii la creditele în valută străină va fi de 3% anual, iar în lei – de 7% anual. Creditele investiționale pot fi contractate de IMM-uri pe un termen de până la șapte ani, cu o perioadă de grație de până la trei ani”, a precizat Dumitru Pîntea.

Programul „373” prevede și garantarea cu până la 40%, după caz, din valoarea creditelor, prin intermediul Fondului de Garantare a Cre­ditelor (FGC) din portofoliul ODA. În anul curent, pentru acțiunile de implementare a Programului de stimulare a investițiilor „373” au fost prevăzute resurse financiare în valoare de circa 250 de milioane de lei.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand