4 octombrie 2023
Chisinau
Social

Program festiv de Ziua Independenţei

Loading
Social Program festiv de Ziua Independenţei
id

Foto: expresul.com

Programul activităţilor festive de­dicate Zilei Independenţei a fost definitivat, zilele trecute, în cadrul unei şedinţe speciale organizate la Guvern.

 

Astfel, marcarea sărbătorii naţionale va începe pe 26 august, când la Palatul Naţional va avea loc o adunare solemnă şi un concert festiv dedicat aniversării a 22-a de la proclamarea independenţei Republicii Moldova. În cadrul eveni­mentului urmează a fi decernat Premiul Naţional – 2013.

Pe 27 august, vor avea loc mai mul­te activităţi, inclusiv depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei şi la „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial Eternitate, manifestaţii cul­tural-artistice şi expoziţii tematice. În premieră la Chişinău va fi organizată Parada Portului Popular, la care vor par­ticipa 35 de colective folclorice din toate raioanele.

Cu prilejul Zilei Independenței, va avea loc şi o ceremonie de lansare a con­strucţiei gazoductului Iaşi-Ungheni, la care vor participa prim-ministrul, Iurie Leancă, şi omologul său român, Victor Pona, precum şi comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand