22 aprilie 2024
Chisinau
Social

Poșta Moldovei și-a desemnat cei mai buni maeștri în domeniu

Loading
Social Poșta Moldovei și-a desemnat cei mai buni maeștri în domeniu
Poșta Moldovei și-a desemnat cei mai buni maeștri în domeniu
maestri-in-telecomunicatii

Foto: fscm.md

 

Întreprinderea de Stat „Poş­ta Moldovei”, în comun cu Federația Sindicatelor din Comunicații, au organizat etapa finală a Concursului măiestriei profesionale a lucrătorului poştal, ediţia 2016. În concurs au fost antrenați șefi de oficii poștale, operatori poștali și poștași ai filialelor, care şi-au demonstrat buna pregătire profesională.

 

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Poștei. Or­ganizarea evenimentului a devenit deja o tradiție, scopul acestuia fiind demonstrarea competenței profesi­onale a angajaților și desemnarea, prin intermediul probelor teore­tice și practice, a celor mai buni salariați.

Angajaţii celor 36 de centre de poștă din toată țara s-au confrun­tat în ceea ce privește emoţiile, abilitățile şi cultura generală, pre­cum şi-au demonstrat competenţa în cadrul concursului profesional. Înainte de a ajunge în etapa finală, au fost organizate concursuri zona­le. Acest concurs se desfășoară anu­al, având trei etape, mai prestigioa­să fiind ultima – cea finală.

Prezent la eveniment, directo­rul general al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, Sergiu Nastas, i-a felicitat pe toți participanții la concurs: „Astăzi, lucrătorii din În­treprinderea de Stat „Poșta Moldo­vei” au cu ce se mândri. Vreau să vă felicit din suflet cu ocazia sărbătorii profesionale şi să vă asigur de toată susținerea mea în continuare, la fel cum am făcut-o şi până acum. Vă doresc sănătate şi multă răbdare. Avem în față un parcurs optimist, multă muncă în continuare, dar şi remunerări pe măsură”.

El a mai relevat că, în ultimul an, poșta a avansat foarte mult în ser­viciile financiare. De trei ani, Poșta Moldovei lucrează în profit, lucru nemaiîntâlnit până în acel moment. Datorită faptului că au fost dezvol­tate serviciile poștale și angajate în câmpul muncii 300 de persoane noi.

Ion Pîrgaru, președintele FSCM, referindu-se la concursul „Măiestriei profesionale”, a menționat că 

scopul acestui concurs este de a spori pro­fesionalismul lucrătorilor poștali, de a promova instruirea și de a ridica nivelul calității serviciilor prestate. Cei mai mulți angajați de la Poșta Moldovei sunt femei. Din acest mo­tiv, aici sunt rezultate bune. Aici este disciplină”. Președintele FSCM le-a dedicat lucrătorilor poștali o poezie.

 

Premiantele au devenit și „Maeștri în Telecomunicații”

 

În final, pentru buna pregătire profesională, aptitudinile dezvol­tate, cunoașterea procedurilor și a actelor normative au fost desemnați câștigătorii. Locul I la nominalizarea „Cel mai bun șef al oficiului poștal” a fost ocupat de Diana Dimitriu, din Chișinău.

Nominația “Cel mai bun operator al oficiului poștal” i-a fost acorda­tă Dianei Liurca, operator la oficiul poștal Orhei. „Cel mai bun poștaș al oficiului poștal” a fost desemnată Olga Boldoșor-Coipan din Chișinău. În premieră, câștigătoarelor le-a fost desemnat și titlul „Maestru în Telecomunicații”.

Olga Boldoșor-Coipan a spus că acest premiu i-a adus o mare bu­curie și se mândrește că are bagajul necesar de cunoștințe și e cea mai bună. Diana Liurca, la rândul său, a mărturisit că probele nu au fost ușoare, dar a aplicat în practică tot ce a învățat până acum. „Ne strădu­im să prestăm servicii de calitate, în ajutorul clientului”, a menționat aceasta.

Diana Dimitriu, șefă la Oficiul poștal Chișinău, a relevat: „De mică mi-a plăcut profesia dată și am de­pus documentele la școala poliva­lentă de la Răzeni fără permisiunea părinților”. Ea a adăugat că e foarte mulțumită de rezultatele obținute.

Toți lucrătorii poștali care au par­ticipat la eveniment s-au bucurat de o masă festivă, de muzică, de atmo­sfera cordială și de cuvinte calde și frumoase din partea șefilor. Fiind­că ei aduc bucurii în casele oame­nilor zilnic, merită să fie în centrul atenției măcar o dată în an…

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand