22 iunie 2024
Chisinau
Social

PNUD își va extinde sprijinul pentruțara noastră

Loading
Social PNUD își va extinde sprijinul pentruțara noastră
PNUD își va extinde sprijinul pentruțara noastră
undp.org

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a anunțat, recent, că își extinde sprijinul pentru Republica Moldova, în condițiile în care un război prelungit în țara ve­cină ar aduce mii de personae sub pragul sărăciei, comunică Moldpres.

Potrivit sursei citate, în cazul unui război prelungit în Ucraina, realizările social-economice ale Republicii Moldova ar putea fi pe­riclitate. Datele PNUD sugerează că din cauza războiului din Ucrai­na și a crizelor asociate, în R. Moldova peste 30% din populație ar putea trăi sub pragul sărăciei, iar în următorul an, fiecare al doilea moldovean riscă să devină sărac.

„Efectele economice ale războiului din Ucraina vor fi resimțite în întreaga regiune și milioane de oameni vor avea nevoie în lunile următoare de sprijin urgent”, a declarat Dima Al-Khatib, reprezen­tant rezident al PNUD în Republica Moldova.

„Continuăm să extindem sprijinul nostru pentru Moldova, pen­tru a acoperi multiplele necesități ale celor care au fugit de violență și pentru a susține comunitățile-gazdă. Dar, pentru a preveni și mai multe suferințe umane și colapsul economiilor locale, războiul tre­buie să înceteze. Oamenii din regiune au nevoie urgentă de pace, pentru a preveni căderea liberă în sărăcie”, a adăugat Dima Al-Khatib.

Pentru a ajuta la identificarea nevoilor de asistență, PNUD va efectua o analiză a impactului lanțurilor valorice perturbate asupra întreprinderilor mici și mijlocii care operează în R. Moldova. Tot-odată, PNUD va estima impactul potențial al crizei la nivelul veni­turilor gospodăriilor, identificând sprijinul necesar pentru acestea.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand