22 iulie 2024
Chisinau
Social

Planul anticriză al Guvernului, calificat drept declarativ

Loading
Social Planul anticriză al Guvernului, calificat drept declarativ
Planul anticriză al Guvernului, calificat drept declarativ
agentia-de-busines

Foto: viitorul.md

 

Reprezentanţii Agendei Naționale de Busi­ness susţin că prevederile planului respectiv sunt declarative, din cauza că lipsesc meca­nismele concrete de realizare a acţiunilor trasate, iar multe dintre acestea se regăsesc și în alte documente.

 

Aceiaşi reprezentanţi susţin că planul nu este înso­ţit de analize, calcule şi argumente concludente în ra­port cu măsurile propuse, nu abordează cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii de afaceri și nu conţine acţiuni de valorificare a potenţialului produc­tiv al ţării noastre.

În consecinţă, membrii şi susţinătorii Agendei Naționale de Business pledează pentru un dialog des­chis şi constructiv cu reprezentanţii mediului de afa­ceri şi cu investitorii. Ei susţin că, în condiţiile actuale, sunt necesare măsuri sectoriale, care să susţină pro­ducătorii, precum şi anularea mai multor restricţii ce limitează dezvoltarea sectoarelor de producere.

Agenda Naţională de Business reprezintă o platfor­mă comună a peste 30 dintre cele mai reprezentative asociaţii de business şi camere de comerţ şi industrie din ţara noastră, lansată de IDIS „Viitorul” în 2008.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand