25 iulie 2024
Chisinau
Social

Peste 30 de companii au oferit circa 300 de locuri de muncă

Loading
Social Peste 30 de companii au oferit circa 300 de locuri de muncă
Peste 30 de companii au oferit circa 300 de locuri de muncă
tirg-de-cariere

Foto: agora.md

 

Circa 300 de locuri vacante de muncă au fost oferite în cadrul Târgului de Cariere de la Chişinău, care s-a des­făşurat recent la Casa Armatei.

 

Târgul a reunit 30 de companii şi organizaţii care au căutat, în mod special, tineri cu studii superioare, cu sau fără experienţă profesiona­lă. Locurile de muncă au acoperit o gamă largă de domenii, cum ar fi industria auto, sectorul alimentar, domeniile bancar, telecomunicații, servicii, logistică și transport. Au fost la mare căutare profesorii de limba engleză, medici, specialişti IT, manageri vânzări, jurnalişti, merceologi, şoferi pentru rute in­ternaţionale, casieri, bucătari. O clinică privată, care caută medici de familie, oferea un salariu de la cinci mii de lei. În acelaşi timp, pen­tru şoferii de rute internaţionale au fost propuse câştiguri lunare de peste două mii de euro, cu condiția că aceștia trebuie să vorbească flu­ent engleza sau germana. Printre angajatorii care au făcut recrutări s-au numărat şi mari companii cu capital american, francez, belgian, românesc etc.

În prezent, baza de date a Agen­ţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă are peste opt mii de locuri vacante de muncă, cu sa­larii de la 1.900 de lei. Aproxima­tiv 73 la sută din posturile vacante sunt pentru muncitorii necalificaţi. Târgul de Cariere este un proiect demarat în anul 2006 şi care este organizat în fiecare primăvară şi toamnă la Chişinău.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand