22 iunie 2024
Chisinau
Economie

Peste 28 miliarde de lei au fost acumulate la bugetul public național

Loading
Economie Peste 28 miliarde de lei au fost acumulate la bugetul public național
Peste 28 miliarde de lei au fost acumulate la bugetul public național
agora.md

Potrivit Ministerului Finanțelor În primele cinci luni ale anului 2021 la bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 28,1 miliarde de lei, fiind în creștere cu 4,8 miliarde de lei față de perioada similară a anului trecut.

În același timp, cheltuielile au constituit 31,1 mi­liarde de lei, mai mari cu 4,5 miliarde de lei față de aceeași perioadă a anului 2020. Executarea bugetu­lui public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 3,0 miliarde de lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național au constituit 8,7 miliarde de lei. Totodată, ve­niturile bugetului de stat în primele cinci luni a anului 2021 au constituit 17,4 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului trecut acestea s-au majorat cu 3,4 miliarde de lei.

De asemenea, veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit 7,7 miliarde de lei, cu 1,5 miliarde mai mult față de perioada respectivă a anului trecut, iar veniturile administrare de către Serviciul Vamal au constituit 10,2 miliarde de lei, fiind în creștere cu 2,0 miliarde de lei comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand