4 octombrie 2023
Chisinau
Social

Peste 140 milioane de lei, alocate pentru reparații curente și capitale în școli

Loading
Social Peste 140 milioane de lei, alocate pentru reparații curente și capitale în școli
Peste 140 milioane de lei, alocate pentru reparații curente și capitale în școli
reparatii-scoli

Banii au fost alocați din componenta raională pentru educație
Foto: doxoligia.com

 

Școlile din țara noastră au beneficiat, în pri­mele cinci luni ale anului curent, de aproxi­mativ 140 de milioane de lei pentru reparații capitale și curente. Banii au fost alocați din componenta raională pentru educație, prin­tr-o decizie a consiliilor raionale.

 

Conform datelor Ministerului Educaţiei, suma to­tală a componentei raionale pentru educație, la care îi revin cel mult trei la sută din bugetul fiecărei instituții de învățământ, a constituit în acest an aproape 323 de milioane de lei.

Potrivit unei analize efectuate de echipa proiectu­lui „Reforma învățământului din ţara noastră”, peste 60 la sută din volumul total al mijloacelor din aceas­tă componentă raională au fost alocate pentru reno­vări și reparații. Cea mai mare pondere este atribuită cheltuielilor pentru reparațiile sălilor şi terenurilor de sport și de festivități, cantinelor, acoperișurilor, siste­melor de încălzire, precum şi pentru schimbarea ușilor și ferestrelor etc.

În acelaşi timp, 37 de milioane de lei au fost reparti­zate pentru acoperirea cheltuielilor ce țin de transpor­tarea elevilor.

De menţionat că suma de 90 de milioane de lei ră­masă în componenta raională pentru educație urmea­ză să fie valorificată până la sfârșitul anului curent.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand