19 iulie 2024
Chisinau
Social

Peste 125 de mii de ajutoare materiale de la stat, în valoare medie de 566 de lei

Loading
Social Peste 125 de mii de ajutoare materiale de la stat, în valoare medie de 566 de lei
ajutoare

Foto: europalibera.org

Aproape 126 de mii de ajutoare materiale în sumă de peste 71,2 mil. de lei au fost acordate în primele nouă luni ale anului în curs din fondurile republicane și cele locale de susținere socială a populației. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, valoarea nominală a ajutoarelor a fost de circa 566 de lei.

 

Din numărul total al acestora, aproape 20 de mii revin beneficiarilor de pensii sau alocații sociale pentru invaliditate, iar ajutorul pentru ei a fost de aproximativ 13,3 mil. de lei. Lista beneficiarilor este completată de pensionarii singuratici, cei în etate cu vârstele trecute de 75 de ani, precum și alți pensionari nevoiași. Pentru aceste categorii au fost utilizate la acordarea ajutoarelor 23,6 mil. de lei.

O atenție deosebită a fost acordată programelor cu destinație specială, destinate ajutorării persoanelor cu merite față de stat, deportaților, deținuților politici reabilitați, precum și a unor categorii de cetăţeni aflaţi în situații de dificultate. În acest scop, au fost utilizate circa 5,5 mil. de lei. De cele mai dese ori, ajutoarele materiale au fost solicitate pentru procurarea produselor alimentare și mărfurilor de primă necesitate, dar și pentru a fi cumpărate medicamente și articole protetico-ortopedice. Suma acordată pentru medicamente a fost de aproximativ 22 de mil de lei, în timp ce pentru produse alimentare și mărfuri de strictă necesitate – 46,7 mil. de lei.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand