19 aprilie 2024
Chisinau
Social

Oportunități pentru tinerii care pot și vor să muncească

Loading
Social Oportunități pentru tinerii care pot și vor să muncească
Oportunități pentru tinerii care pot și vor să muncească
locuri-de-munca-pentru-tineri

Foto: vocea.md

La 28 mai curent, se va desfăşura cea de-a V-a ediţie a Forului meseriilor/profesiilor, în ca­drul căruia Agenţia Naţională pentru Ocupa­rea Forţei de Muncă va organiza Târgul locuri­lor de muncă pentru tineret.

 

Evenimentul va oferi tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu programele de studii ale instituţiilor de învăţământ, de a cunoaşte angajatori din diferite dome­nii (servicii, construcţii, industria uşoară, industria ali­mentară, transport, telecomunicaţii, agricultură, admi­nistraţia publică), de a negocia jobul potrivit, precum şi de a se informa despre situaţia actuală a pieţei muncii.

Forul meseriilor/profesiilor şi Târgul locurilor de muncă pentru tineret este adresat absolvenţilor liceelor şi gimnaziilor, tinerilor care îşi caută primul job după absolvirea facultăţii, şomerilor, precum şi persoanelor angajate care doresc să-şi schimbe locul de muncă.

 

Programul evenimentului va cuprinde:

• Oferta instituţiilor de învăţământ

– orientarea în lumea profesiilor/meseriilor; pre­zentări de master-class; oportunităţi de testare.

• Oferta angajatorilor

– prezentarea ofertelor de muncă; negocierea cu agenţii economici privind ocuparea unui loc de mun­că; aplicarea CV-ului la angajatori.

• Oportunităţi de deschidere a unei afaceri

• Seminare, training-uri, dezbateri tematice

 

Evenimentul este organizat sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Ti­neretului şi Sportului, Ministerului Educaţiei, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Uşile Forului meseriilor/profesiilor şi ale Târgului locurilor de muncă pentru tineret vor fi deschise în­tre orele 10:00-15:00, la Palatul Republicii, mun. Chi­şinău, str. Măria Cebotari, 16. În perioada 28 mai – 1 iunie 2015, ANOFM anunţă desfăşurarea Târgului on-line „Locuri de muncă pentru tineret”, care va putea fi accesat pe platforma www.e-angajare.md.

Informaţii suplimentare puteţi obţine la Centrul de Apel – piaţa muncii, tel. 08000.1000, apel gratuit din orice localitate a Republicii Moldova.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand