21 mai 2024
Chisinau
Social

Oportunități egale pentru femeile din Republica Moldova pe piața muncii

Loading
Social Oportunități egale pentru femeile din Republica Moldova pe piața muncii

Timp de doi ani, femeile din diverse colțuri ale Moldovei sunt instruite pentru a lupta și a câștiga șanse egale pe piața muncii. Din diferite istorisiri, aflăm că femeile se confruntă cu diferite probleme pe piața muncii, fie la angajare, fie în timpul activității sau chiar și atunci când au curajul să-și deschidă propria afacere.

arhivă personală

Pot fi aduse o mulțime de exemple de acest gen. Recent, Svetlana G. ne-a mărturisit că, având doi copii minori, nu a putut sa se angajeze la serviciu timp de doi ani de zile. Când a văzut că nu poate ieși la un liman, și-a des­chis propria afacere, din care își întreține întreaga familie.

O altă persoană, Maia P., nu mai dorește să se întoarcă din concediul de maternitate în ser­viciul public. Un salariu derizoriu pentru o muncă imensă. Fiindcă are timp liber, deoarece se află în concediu de îngrijire a copilului, grație independenței și abilităților ei în domeniul handmade, pe care și le-a descoperit recent, ea a reușit să se afirme cu lucrările sale nu numai în Moldova, ci și peste hotare. Astăzi, lucrările ei sunt so­licitate și comercializate cu succes pe tot teritoriul României.

 

Experiența Estoniei este demnă de a fi preluată și pe meleagurile noastre

 

Olga A., fiind profesoară de limbi străine și având discipoli de diferite vârste, confecționează bijuterii, care sunt solici­tate în diferite țări prin interme­diul Asociației Femeilor Profesi­oniste și de Afaceri din Moldova. Ea se promovează participând, cu diferite ocazii și în diverse țări, la conferințe și training-uri internaționale. Lista istoriilor și a persoanelor de succes, dar și a ce­lor care se zbat să supraviețuias-că, poate fi continuată.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand