20 mai 2024
Chisinau
Social

Oleg Budza la Washington: „Susținem doar vectorul european al țării”

Loading
Social Oleg Budza la Washington: „Susținem doar vectorul european al țării”
Oleg Budza la Washington: „Susținem doar vectorul european al țării”
sindicate.md

Consolidarea relațiilor internaționale în ceea ce privește respectarea drepturilor angajaților, informarea corectă a or­ganismelor internaționale sindicale despre obiectivele stra­tegice ale Confederației Naționale a Sindicatelor din Mol­dova (CNSM) în acest sens, dar și identificarea unor soluții viabile și de durată privind provocările actuale de pe piața muncii în contextul globalizării, au fost câteva dintre su­biectele abordate de către președintele CNSM, Oleg Budza, în cadrul vizitei de la Washington, SUA, unde a avut întâl­niri cu reprezentanți ai Centrului „Solidarity Center” și ai Federației Americane a Muncii – Congresul Sindicatelor de Producție (AFL-CIO).

„Domnul Brian Finnegan, re­prezentant al AFL-CIO și coordo­nator pe problemele drepturilor muncitorilor la nivel global este la curent cu plângerea depusă de CNSM la Geneva despre încălca­rea Convenției OIM nr. 81 privind inspecția muncii și am primit susținere în acest sens. Conside­răm și chiar este oportun faptul că i-am invitat pe reprezentanții din SUA să viziteze Republica Moldova, pentru că ei au o pon­dere foarte mare în mișcarea sin­dicală și de la care putem învăța foarte multe”, a spus pentru „Vo­cea poporului” Oleg Budza.

 

Problema recrutării membrilor de sindicat

O altă temă pusă în discuție a fost recrutarea membrilor de sindicat și mecanismele moder­ne care ar trebui folosite în acest sens de către sindicaliștii moldo­veni.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand