22 iulie 2024
Chisinau
Cultura

Odraslele membrilor de sindicat au demonstrat că sunt tari la muzică, poezie şi limba coreeană

Loading
Cultura Odraslele membrilor de sindicat au demonstrat că sunt tari la muzică, poezie şi limba coreeană
Odraslele membrilor de sindicat au demonstrat că sunt tari la muzică, poezie şi limba coreeană
copiii-sindicalistilor

Foto: sindicate.md

 

Circa 70 de copii s-au reunit vinerea trecută la Casa Sindicatelor, în ca­drul etapei finale a Concursului „Copii talentaţi ai membrilor de sindi­cat”. După ce au cântat în coreeană, engleză, franceză, română şi rusă, după ce au recitat poezii de Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Vasile Romanciuc, Constantin Dragomir, dar şi poezii despre mama, creaţii proprii, copiii au primit, din partea Confederaţiei Naţionale a Sindicate­lor, diplome, cadouri şi dulciuri.

 

Un copil poate să îl înveţe pe un adult trei lucruri…

 

„Competiţia a fost organizată la iniţiati­va Consiliului de Femei din cadrul CNSM, a menţionat Liuba Rotaru, preşedinta con­siliului. Părinţii, prin pildele lor, trebuie să înveţe copiii să fie ordonaţi, inteligenţi, adevăraţi cetăţeni ai țării. Copiii sunt viitori membri de sindicat, de aceea, ne-am pro­pus să organizăm această competiţie la Casa Sindicatelor. Vreau să mulţumesc părinţi­lor, pentru că educă copii frumoşi, talentaţi, pentru că investesc în ei şi, în final, se bucu­ră de succesele lor. Consiliul de Femei are drept obiectiv promovarea vieţii de familie. Şi adulţii învaţă de la copii. Un copil poate să îl înveţe pe un adult trei lucruri – să fie mul­ţumit fără motiv, să nu stea locului niciodată şi să fie foarte insistent atunci când doreşte să obţină ceva. Noi trebuie să ne gândim la copii, iar aceasta trebuie să ne încurajeze să facem lucruri frumoase. Cu toţii ne amintim de copilărie, au fost cei mai frumoşi ani din viaţă. Nu în zadar un mare filosof spunea: „Copilăria este un mare şuvoi de apă, care izvorăşte limpede şi curat din adâncurile fi­inţei”. Să ne gândim la copii şi să rămânem copii în suflet. Felicitări cu prilejul Zilei Sin­dicalistului, vă urez sănătate, pace în ţară şi în suflet!”, a conchis Liuba Rotaru.

Oleg Budza, preşedintele Confederaţi­ei Naţionale a Sindicatelor din Moldova a subliniat că „noi, cei peste 400 de mii de membri de sindicat, ne mândrim că avem asemenea copii talentaţi. Talentele sunt o mândrie pentru întreaga familie. Ne dorim ca în Republica Moldova să fie promovaţi copiii talentaţi, ca ei să ajungă la concursuri internaţionale de rangul „Eurovision Song Contest”. CNSM, împreună cu centrele na­ţionale de ramură, promovează o politică a deschiderii. La concurs sunt invitaţi să se manifeste copii la mai multe compartimente – vioară, poezie, canto, tot ce doriţi. Cu mare plăcere o să participăm la evenimentele la care cei mai talentaţi copii, ai căror părinţi activează în diferite branşe, îşi vor etala ta­lentele. Sunt convins că, peste doi-trei ani, aceste stele vor evolua atât pe scene naţio­nale, cât şi pe cele internaţionale”, a punctat liderul CNSM.

Margareta Strestian, preşedinta Federa­ţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice, a ţinut să 

mulţumească buneilor, părinţilor, profeso­rilor care i-au pregătit pentru concurs. „Noi, sindicatele, vrem să vă susţinem şi să vă promovăm şi în continuare”, a spus Marga­reta Strestian.

Nicolae Garaz, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură, le-a urat părinţilor să primească salarii decente şi să muncească în continuare pentru ca să poată sprijini copiii în tot ceea ce fac frumos în artă.

 

Nu ştiu ce este acela un sindicat

 

Bianca–Maria Posţan, o fetiţă de nouă ani, care învaţă la Liceul Teoretic „Vasile Vasilache” din Chişinău, a spus, de pe sce­na Casei Sindicatelor: „Mie îmi place să fiu mereu activă şi ocupată. Fac sport, desenez, pictez, scriu poezii şi merg la un curs de tea­tru. Particip la acest concurs datorită mamei mele, care activează la Institutul Muncii şi este membră a Federaţiei Sindicale a Educa­ţiei şi Ştiinţei. De fapt, nu ştiu ce este acela un sindicat, dar ştiu că oamenii din sindicate organizează foarte multe concursuri pentru copii şi oferă bilete la tabere de vară”. Bian­ca–Maria Posţan a recitat poezia „8 Martie”, creaţie proprie.

După spectacol, copiii au fost serviţi cu dulciuri şi suc şi au vizionat un spectacol la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand