22 iunie 2024
Chisinau
Social

Număr record de solicitanți pe site-ul compensatii.gov.md

Loading
Social Număr record de solicitanți pe site-ul compensatii.gov.md
Număr record de solicitanți pe site-ul compensatii.gov.md
omg.mf

În acest an, s-a înregistrat un număr record de cereri pentru compensații la căl­dură pe site-ul compensatii.gov.md, anunță guvernul.

„De la 1 noiembrie până la data de 25 noiembrie, avem un număr record de înregistrări în cadrul acestui program. Pe compensatii.gov.md au fost de-puse 742 de mii 383 de cereri din partea cetățenilor. Vreau să in­formez, de asemenea, publicul că la etapa actuală au fost proce­sate peste 31 de mii de apeluri telefonice și au răspuns la peste 15 mii de email-uri”, a anunțat Daniel Vodă, purtătorul de cu-vânt al Guvernului.

Cetățenii care doresc com-pensații la agentul termic pot com­pleta cererile pe întreaga durată a sezonului rece, până pe data de 25 a fiecărei luni, însă compensațiile vor fi acordate începând cu luna în care ați completat ce­rerea.

În cazul gazelor naturale, va fi compensat lunar de către stat tariful pentru primii 180 de metri cubi, iar în ceea ce privește căl­dura centralizată, va fi compensat 58% din preț.

Autoritățile spun că cei care se încălzesc cu lemne sau cărbu­ne mai pot miza pe compensația de 800 de lei pentru luna noiem­brie, chiar dacă nu s-au înregistrat în termen, până la 25 noiembrie. Pentru a beneficia de compensație, oamenii sunt îndemnați să apeleze la asistenții sociali din localitate.

 

La începutul lunii decembrie oamenii vor fi informați despre categoria de vulnerabilitate

„Noi avem această prevedere normativă prin care, dacă cetățeanul s-a înscris în sistem, dar există anumite erori, inclusiv erorile care se datorează nouă, ministerului, Guvernului, atunci până când vom clarifica situația, cetățeanul va primi ajutorul re­troactiv. Dacă, spre exemplu, durează soluționarea situației până în ianuarie, atunci cetățeanul va primi compensația pe noiembrie, pe decembrie și așa mai depar­te”, a spus Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

În primele zile ale lunii decem­brie oamenii vor fi informați des­pre categoria de vulnerabilitate atribuită. Ei fie vor fi informați prin email-uri, sms-uri sau în conturile create pe compensatii.gov.md.

Compensațiile sunt acordate din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, finanțat din bugetul de stat și contribuția Uniunii Europene, a Statelor Unite ale Americii și a altor parteneri de dezvoltare.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand