21 mai 2024
Chisinau
Economie

Noi măsuri de combatere a muncii nedeclarate şi de creştere a salariilor

Loading
Economie Noi măsuri de combatere a muncii nedeclarate şi de creştere a salariilor
Noi măsuri de combatere a muncii nedeclarate şi de creştere a salariilor
Vocea poporului

Sindicatele insistă asupra elaboră­rii unor noi măsuri de combatere a muncii nedeclarate şi de creştere a veniturilor salariaţilor. Asta după ce, în ultima vreme, ţara noastră a înregistrat unele succese în comba­terea economiei informale. Măsuri­le propuse sunt salutate şi de cei­lalţi parteneri sociali.

Unele modificări în legislație operate anul trecut şi axate pe introducerea unor coeficienţi de diferenţiere a nivelului de remunerare a muncii au dus la creşterea fondului de salarizare la nivel de ţară. Du­mitru Stăvilă, directorul Inspectoratului de Stat al Muncii, a precizat, la cea mai recentă şedinţă a Comisiei tripartite, că mulţi angajatori continuă totuşi să achi­te, conform documentelor contabile, doar salariul minim, iar aceasta nu este altceva decât o altă formă de plată a salariilor „în plic”.

Preocupate de problema muncii nede­clarate, sindicatele conlucrează cu toate părţile interesate pentru a contribui la di­minuarea economiei informale. Oleg Bud­za, preşedintele CNSM, a menţionat că la unităţile care dispun de organizaţii sindi­cale nu prea există muncă nedeclarată.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand