22 iulie 2024
Chisinau
Social

Negocieri cu sindicatele, iniţiate de Guvern în regim de urgenţă

Loading
Social Negocieri cu sindicatele, iniţiate de Guvern în regim de urgenţă
Negocieri cu sindicatele, iniţiate de Guvern în regim de urgenţă

protest-ses

 

Sub presiunea protestelor des­făşurate de sindicalişti, guverna­rea a grăbit iniţierea negocierilor cu aceştia. În consecinţă, părţile s-au aşe­zat la masa de tratative imediat ce s-a încheiat prima zi de pichetare, şi nu săptămâna viitoare, cum se preconiza iniţial. Drept urmare, celelalte trei zile de proteste nu au mai avut loc.

 

Despre faptul că sunt gata să înceapă negocierile în doar câte­va ore, oficialii de la Guvern au anunţat în cursul unor dezbateri aprinse ale protestatarilor, des­făşurate în momentul demarării pichetărilor. Dezbaterile indicau clar că propunerile înaintate cu doar o zi înainte nu vor fi accepta­te, iar acţiunile de protest nu mai pot fi zădărnicite.

Astfel, reprezentanţii Federaţi­ei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei şi-au înaintat în Comisia de nego­cieri reprezentanţii, la care, din partea Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, precum şi a celorlalte sindicate de ramură, s-a alăturat şi Sergiu Sainciuc, vi­cepreşedinte al CNSM.

Prima şedinţă a Comisiei de negocieri a avut loc marţi, înce­pând cu ora 12:00. La ea a fost examinată, în principal, problema majorării salariului minim din sis­temul bugetar, dar şi cu 50 la sută a salariilor de funcţie ale cadrelor didactice. Următoarea şedinţă a acestei comisii a fost preconizată pentru astăzi.

Dumitru Ivanov, preşedintele FSEŞ, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că angajaţii din învăţă­mânt vor aştepta ca revendicările lor să fie soluţionate în două-trei luni. În caz contrar, ei ar putea de­clanşa al doilea val de proteste.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand