25 iunie 2024
Chisinau
Social

Ne-a părăsit Dumitru Ivanov

Loading
Social Ne-a părăsit Dumitru Ivanov
Ne-a părăsit Dumitru Ivanov
Vocea poporului

Comunitatea sindicală  este profund îndurerată în legătură cu trecerea în neființă a lui Dumitru Ivanov, fost președinte al Federației Sindicale a Educației și Științei timp de mai mulți ani.

Dumitru Ivanov a fost un om de caracter, principial, care a împărtășit valorile democratice și general umane, a luptat consecvent pentru dreptate și adevăr, pentru apărarea drepturilor și libertăților angajaților din învățământ.

Dumitru Ivanov a parcurs o cale spinoasă, deloc ușoară, cunoscând foarte bine domeniul în care a activat: a lucrat ca profesor, a fost director adjunct, director de şcoală, șef al cabinetului metodic la Direcţia generală învățământ a capitalei, șef adjunct al acestei Direcții. A fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova ales în mod democratic.

Pentru meritele deosebite, i s-a conferit distincţia de Om Emerit al Învăţământului Public, iar pentru activitatea marcantă a fost distins cu Insigna de Onoare a CNSM. De asemenea, pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul educațional, merite în dezvoltarea mișcării sindicaliste și contribuție la asigurarea protecției sociale a salariaților, Dumitru Ivanov a fost decorat cu Ordinul Gloria Muncii.

Dumitru Ivanov a fost un om care nu a acceptat compromisul de dragul confortului personal. El a înscris o pagină frumoasă în istoria sindicatului de ramură, fiind unul dintre cei mai combativi și consecvenți lideri sindicali din epoca contemporană a Republicii Moldova. A luptat cu toată forța pentru crearea unor condiții normale confraților de breaslă, fiind conștient cât de grea și amară este pâinea profesorilor într-o societate săracă, aflată în derivă.În timpul întrevederilor cu factorii de decizie, Dumitru Ivanov, în calitate de lider al Federației Sindicale a Educației și Științei, accentua că, de la proclamarea independenței Republicii Moldova, nici o majorare de salarii pentru ramura educației nu a fost obținută fără proteste. „Nu este o ambiție, dar altă ieșire din situație nu vedem. Trebuie să înțelegeți că oamenii nu mai pot trăi așa” – sunt cuvintele lui Dumitru Ivanov, un lider sindical care a rămas drept exemplu de dăruire și muncă pusă fără precupețire în serviciul comunității, pentru protecția drepturilor angajaților din învățământ, pentru binele celor care muncesc până la sacrificiu educând tânăra generație, viitorul societății.

A deținut două mandate de președinte al Consiliului General al Sindicatului Educaţiei şi Științei din Republica Moldova și în tot acest răstimp a muncit pentru consolidarea mișcării sindicale, ca o premisă și o condiție în realizarea obiectivelor urmărite de un sindicat modern: apărarea drepturilor social-economice ale membrilor de sindicat, îmbunătățirea vieții lor.

Nu s-a ținut niciodată de fotoliu, întotdeauna s-a gândit că va sosi timpul să predea ștafeta celor care sunt mai tineri și în putere să continue cauza pentru care el a luptat toată viața. A afirmat cu anumite ocazii că schimbul de experiență și instruirea continuă sunt cele două aspecte care constituie baza unei noi generații de sindicaliști. Acesta a fost crezul dintotdeauna al lui Dumitru Ivanov. Iar Federația Sindicală a Educației și Științei, parte componentă a CNSM, întrunește peste 120 de mii de membri de sindicat din toată țara. Este o forță de care trebuie, sunt nevoiți să țină seama cei aflați la guvernare.

Colegii de breaslă și de sindicat exprimă sincere condoleanțe rudelor și apropiaților. Dumitru Ivanov va rămâne mereu în memoria celor care l-au cunoscut și apreciat ca om de nădejde, pentru care cuvântul și fapta erau indisolubile.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand