22 mai 2024
Chisinau
Social

Muncă decentă pentru tineri, în favoarea progresului economic şi social

Loading
Social Muncă decentă pentru tineri, în favoarea progresului economic şi social

Probleme cu care se confruntă tinerii salariaţi au fost abordate în cadrul ce­lui de-al şaselea Forum al tinerilor sin­dicalişti „Muncă decentă pentru tineri – în favoarea progresului economic şi social”. Reuniunea a avut loc recent la Chişinău, fiind organizată de CNSM şi de Comisia de Tineret din cadrul confe­deraţiei.

comisia-tineret

Tatiana Marian, preşedinta Comisiei de Tineret, a spus că asigurarea unei munci de­cente pentru tineri este prioritară în activita­tea organizaţiei pe care o conduce.

„Anul 2018 va fi cel al negocierii contrac­telor colective la nivel de unitate şi a con­venţiilor colective la nivel de ramură. De aceea, tinerii trebuie să fie cât mai activi, astfel ca să obţină în aceste documente cât mai multe facilităţi şi garanţii sociale pentru ei. Tinerii sindicalişti susţin implementarea învăţământului dual. În Austria, rata şoma­jului în rândurile tinerilor este de 8%, în Germania acest indice este de 9%, ambele state au aplicat învăţământul dual. În acelaşi timp, rata şomajului în rândurile tinerilor din Spania este de 49%, în Portugalia – de 50%”, a relevat Tatiana Marian.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand