4 octombrie 2023
Chisinau
Social

Moldova a făcut un pas enorm în relația sa cu UE

Loading
Social Moldova a făcut un pas enorm în relația sa cu UE
ue-moldova

Foto: jurnal.md

Oficialii europeni sunt optimişti în ceea ce priveş­te perspectiva europeană a Republicii Moldova. În cadrul unei conferinţe de presă, şeful Unităţii pen­tru Parteneriatul Estic a Serviciului European de Acţiune Externă, Dirk Sc­huebel, şi şeful negociator al Comisiei Europene, Luc Devigne, au declarat că Republica Moldova este singura ţară din estul Eu­ropei care a negociat în cel mai scurt timp Acordul de Liber Schimb cu UE. Toto­dată, oficialii au opinat că ţara noastră este singura care în termene restrânse a îndeplinit toate condiţiile fazei a doua a Planului de acţiuni privind liberaliza­rea regimului de vize.

 

“Eu nu pot vorbi din partea țărilor membre ale UE, dar cred că vom obține regimul liberalizat de vize în timpul care a fost stipu­lat”, a spus Dirk Schuebel. Potrivit lui Luc Devigne, UE va continua să susțină RM nu doar prin Acordul de Liber Schimb și cel de Asociere, dar și prin pache­tele de asistență pe care le va oferi țării noastre.

 

g_social

Republica Moldova are dreptul legitim să beneficieze de libera circulaţie în ţările europene”

 

“Republica Moldova îndeplineşte criteriile nece­sare pentru abolirea vi­zelor cu UE şi are dreptul legitim să beneficieze de libera circulaţie în ţările europene”. Afirmaţiile au fost făcute de către minis­trul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, care, pe 19 noiembrie, s-a aflat într-o vizită de lucru în R. Moldova, la invitaţia viceprim-ministrului Na­talia Gherman, ministrul Afacerilor Externe şi Inte­grării Europene.

Potrivit oficialului ro­mân, Moldova a făcut un pas enorm în relaţia sa cu UE, iar summitul de la Vil­nius va fi un succes sigur. „La anul viitor, sper că va fi semnat şi Acordul de Asociere RM–UE, iar acest document trebuie ratificat până la dizolvarea legisla­tivului din Republica Mol­dova, şi România susţine acest obiectiv”, a declarat Titus Corlăţean.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand