16 iunie 2024
Chisinau
Social

Modificările la legislație și protecția social–economică a salariaților

Loading
Social Modificările la legislație și protecția social–economică a salariaților
Modificările la legislație și protecția social–economică a salariaților
facebook.com

Peste 60 de lideri de sindicat și trezorieri din organizațiile mem­bre ale Federației Sindicatelor din Sfera Deservirii Sociale și Produce­rii de Mărfuri „Sindindcomservice” s-au întruni, pe 31 martie, la In­stitutului Muncii, la un seminar cu genericul „Protecția social–econo­mică a salariaților, reieșind din mo­dificările legislației”.

Participanții au abordat cele mai actua­le modificări ce țin de salarizare, în special, Hotărârea de Guvern nr. 743, particularitățile sistemului de asigurări sociale și cel pu­blic de pensii, inclusiv realizările și măsuri­le întreprinse de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova în domeniul protecției social-economice.

În cadrul seminarului, Ana Moldovanu, consilier superior în Departamentul protecție social-economică al CNSM, a comunicat des­pre particularitățile pomenite mai sus și a oferit răspunsuri la numeroase întrebări.

Ecaterina Manastîrschi, președinta Federației „Sindindcomservice”, a relevat că „te­mele discutate în cadrul seminarului sunt utile și importante, probleme cu care ne con­fruntăm practic în fiecare zi în activitatea sin­dicală. Anumite legi au suportat mai multe modificări în anul 2022, unele chiar și de la în­ceputul anului curent, iar modificările în cauză trebuie să le cunoască fiecare dintre dvs.”.

În discursul său, președinta Federației s-a referit la importanța cunoașterii de către li­derii de sindicat a prevederilor legislației în domeniul protecției salariaților, astfel în­cât atunci când vor apărea unele probleme aceștia să cunoască soluțiile legale și să-i poată îndruma pe membrii de rând.

Pe final, participanții au fost informați des­pre reglementările legale care stau la baza activității sindicale, rapoartele financiare în organizațiile sindicale ș. a.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand