14 iunie 2024
Chisinau
Cultura

Ministerul Culturii îndeamnă tinerii să beneficieze de voucherul cultural

Loading
Cultura Ministerul Culturii îndeamnă tinerii să beneficieze de voucherul cultural
Ministerul Culturii îndeamnă tinerii să beneficieze de voucherul cultural
facebook.com

Ministerul Culturii a făcut un apel către tineri ca în perioada de vară să beneficieze de voucherul cultural.

Potrivit instituției, în lunile de vară vor avea loc multe evenimente culturale, concerte în aer liber, fes­tivaluri, care își așteaptă spectatorii însetați de artă. Iar în drumeții și călătorii de vacanță, o carte bună este de neînlocuit. „Dacă aveți 18 ani împliniți și semnă­tura electronică, puteți accesa mpay.gov.md și profita de cei 1000 de lei oferiți prin intermediul Voucherului Cultural”, se mai spune în comunicatul de presă remis de către Ministerul Culturii.

Voucherul cultural este un instrument al Guvernului pentru a încuraja consumul cultural printre tineri și a cultiva interesul față de artele frumoase și lectură. Toto­dată, Programul stimulează competiția sănătoasă între prestatorii de produs cultural, în realizarea activităților artistice atractive publicului din această categorie de vârstă. Pentru a putea utiliza voucherul, tânărul urmea­ză să obțină semnătura digitală la unul dintre opera­torii de telefonie mobilă, iar apoi, accesând site-urile prestatorilor de servicii culturale, să selecteze produsul dorit. De la lansare și până în prezent, peste 1200 de tineri au utilizat Voucherul Cultural, dintre care circa 300 de mii de lei au fost consumați pentru bilete la evenimente culturale. Peste 700 de mii de lei s-au in­vestit în cărți.

Programul este implementat de Ministerul Culturii în colaborare cu Agenția de Guvernare Electronică și beneficiază de asistența tehnică a USAID și a Guver­nului Suediei și cel al Marii Britanii  prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand