18 mai 2024
Chisinau
Social

Mezeluri marcate cu o dată din viitor şi cu omiterea de pe etichetă a unor ingrediente

Loading
Social Mezeluri marcate cu o dată din viitor şi cu omiterea de pe etichetă a unor ingrediente
Mezeluri marcate cu o dată din viitor şi cu omiterea de pe etichetă a unor ingrediente
mezeluri

Foto: evz.ro

Inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Con­sumatorilor au descoperit, recent, la o fabrică de mezeluri produse marcate cu o dată din viitor şi cu etichete ce nu con­ţineau unele informaţii obligatorii. Surse din cadrul instituţiei au precizat pentru “Vocea poporului” că abaterile au fost depistate în cadrul unui control iniţiat ca urmare a unei plângeri de intoxicaţie ali­mentară, cauzată de consumul de safala­de ambalate în atmosferă protectoare.

 

Astfel, pe eticheta produselor nu era indicat ter­menul de valabilitate după deschiderea ambalaju­lui, care în acest caz era de 48 de ore, ci doar cel general – de 30 de zile. Totodată, producătorul a omis informații despre un şir de ingrediente, inclu­siv stabilizatorii (E 450,E 451), agenții de îngroșare (E 415, E 407a), antioxidanţii (E 300, E 301) sau colorantul (E 150c). De asemenea, la momentul controlului, din cele 24 de mijloace de măsurare de care dispune agentul economic, 11 aveau termenul de verificare metrologică expirat sau erau în lipsa buletinului respectiv.

În consecinţă, inspectorii au întocmit procese verbale cu privire la contravenţie şi au eliberat pre­scripţii de interzicere a lotului respectiv şi a utiliză­rii mijloacelor de măsurare, precum și de înlătura­re a nonconformităţilor. Conform aceloraşi surse, consumatorii sunt în drept să ceară de la agenţii economici înlăturarea încălcărilor de acest gen prin înscrierea în cartea de reclamaţii care trebuie să fie afişată în mod obligatoriu într-un loc vizibil şi sesi­zarea instituţiilor de resort.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand