22 iunie 2024
Chisinau
Social

Membrii unei organizații internaționale umanitare, cu ajutoare pentru refugiați

Loading
Social Membrii unei organizații internaționale umanitare, cu ajutoare pentru refugiați
Membrii unei organizații internaționale umanitare, cu ajutoare pentru refugiați
sindicate.md

La invitația Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Construc­toare de Automobile și Mașini Agri­cole, a sosit la Chișinău o delegație a Organizației Internaționale Uma­nitare care activează în Germania și Turcia, pentru a oferi ajutoare umanitare refugiaților din Ucraina cazați la sanatoriile din subordinea Confederației Naționale a Sindica­telor din Moldova.

Din delegație au făcut parte Sid Johann Peruvemba, Axel Dechamps, membri ai Consiliului de administrație al Aktion Deu­tschland Hilft; Recep Üker, președinte al IBC Turkish NGO, Muzaffer Baca, vicepreședinte al aceleiași companii, și Aghasi Mamma­dli, coordonator regional al Organizației Internaționale Umanitare.

Membrii delegației s-au aflat timp de două zile la stațiunea balneară „Bucuria-Sind” SRL, unde au discutat cu medicii, cu refugiații cazați aici. Oaspeții s-au interesat de ce ar mai avea nevoie cei aflați în dificul­tate, care au fugit din calea războiului.

Vinerea trecută, oaspeții din Germania și din Turcia au avut o întrevedere cu condu­cerea CNSM, în timpul căreia s-a făcut un schimb de opinii și de informații despre situația refugiaților și despre măsurile lua­te de sindicate pentru acordarea ajutorului umanitar refugiaților cazați la sanatoriile CNSM.

Liderii sindicali i-au informat pe mem­brii delegației despre asistența acordată refugiaților la celelalte sanatorii ale CNSM.

De la Casa Sindicatelor, oaspeții, împre­ună cu președintele CNSM, Igor Zubcu, au plecat la Ministerul Sănătății, unde au avut o întrevedere cu Zinaida Bezverhni, secretar de stat al Ministerului Sănătății. Aceasta a fost informată despre intenția Organizației Internaționale Umanitare de a acorda ajutoare pentru refugiații din Ucraina, constând în medicamente, consu­mabile ș. a.

Luni, a fost procurat de la un hiper­market primul lot de ajutoare promise de oaspeții germani și turci. Este vorba de pro­duse alimentare pentru câteva săptămâni (carne, pește congelat, paste făinoase, făină de grâu și de porumb, ulei, unt, zahăr, orez, mazăre, cașcaval etc.). De asemenea, s-au mai cumpărat detergenți, ceainice electri­ce și alte lucruri de primă necesitate pentru refugiații din Ucraina.

Spiritul frățesc se manifestă, precum se știe, mai ales în vremuri de restriște. Oa­menii de bine vor continua să-i ajute pe refugiați, cu speranța că războiul se va sfârși cât de curând și viața normală își va relua cursul.

 

Boris BABICI, președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Constructoare de Automobile și Mașini Agricole 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand