14 iunie 2024
Chisinau
Social

Membrii Consiliului General al CNSM au discutat chestiuni arzătoare

Loading
Social Membrii Consiliului General al CNSM au discutat chestiuni arzătoare
Membrii Consiliului General al CNSM au discutat chestiuni arzătoare
sindicate.md

Precum v-am informat în numă­rul trecut al publicației, Consi­liul General al CNSM, întrunit în ședință în plen, a adoptat o serie de hotărâri importante care țin de viața internă a sindicatelor, dar și de relațiile internaționale.

Printre acestea se numără și Pla­nul de acţiuni al CNSM pentru anul 2023 în vederea realizării Strategiei Confederaţiei Naţionale a Sindi­catelor din Moldova (anii 2022-2027), care a fost dezbătut în cadrul unor mese rotunde de către liderii sindicali din teritoriu și de cei ai federațiilor național-ramurale.

Discuțiile au avut loc la trei pane­luri. La primul au fost dezbătute viziunile liderilor organizațiilor sindicale primare, acestea fiind mo­derate de Sergiu Sainciuc, vice-președinte al CNSM.

În cadrul celui de-al doilea panel, moderat de Lilia Franț, vice-președintă a CNSM, au fost discu­tate viziunile liderilor sindicali din teritoriu.

La panelul III, au fost dezbă­tute viziunile liderilor sindicali național-ramurali, postura de mo­derator asumându-și-o Igor Zubcu, președintele CNSM.

Un loc aparte în cadrul discuțiilor l-a avut chestiunea cu privire la campania sindicală națională dedi­cată organizației sindicale primare, cu genericul „Organizația primară – temelia sindicală”. Pe marginea acestui obiectiv important a fost adoptată și o hotărâre.

De asemenea, Lilia Franț a pre­zentat Concepția educației sindica­le, și în acest caz fiind adoptată o hotărâre.

Liderii sindicali au participat la un dialog interactiv, expunându-și opiniile pe marginea problemelor cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi și s-au arătat  satisfăcuți, în mare, de rezultatele lucrărilor Consiliului General al CNSM. Re­amintim că Consiliul General este organul de conducere între con­grese și își desfășoară activitatea în baza propriului Regulament.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand