18 aprilie 2024
Chisinau
Auto

Lucruri care nu trebuie să lipsească din mașină

Loading
Auto Lucruri care nu trebuie să lipsească din mașină
Lucruri care nu trebuie să lipsească din mașină

 

 

util-in-auto

Foto: i1.r24.me

Ai în mașină doar cri­cul și trusa medicală? Pentru cei mai mulți dintre noi doar aces­tea sunt importante, însă o mașină trebuie echipată corect, dacă nu vrei să scoți bani din buzunar la nevo­ie. Iată ce credem noi că este foarte util și ar trebui să ai mereu în mașină.

 

Creion, asigurare, fișă de accident

 

Alături de acestea este foarte important să ai un telefon care poate face poze de o calitate decentă. În caz de accident, câteva poze edificatoare nu vor strica niciodată. Ceea ce trebuie să se găsească în continu­are în compartimentul de mănuși este un creion (pi­xurile îngheață iarna), o copie după asigurarea RCA și un tichet cu datele asigu­rării casco/de asistență ru­tieră. Acestea sunt utile în cazul unui incident rutier și pot scurta timpul în care sunteți efectiv blocat pen­tru rezolvarea situației.

 

Vestă reflectorizantă

 

Recomandăm să purtați o vestă reflectorizantă de câte ori ieșiți din mașină pe marginea unui drum de viteză sau în cazul unei de­fecţiuni a autoturismului. Este un element minor, dar care vă poate salva viața.

 

Cablu de remorcare

 

Nu mai trebuie spus cât de important se poate do­vedi iarna, dar cablurile vă pot scoate din încurcătură chiar și vara, în cazul în care intervine o defecțiune.

 

Becuri

 

Majoritatea mașinilor permit schimbarea becurilor fără să demontați spoilerul față. Astfel, ope-rațiunea poate fi efectuată de voi. De aceea, este bine să aveți în mașină un set de becuri de rezervă. Pen­tru detalii, întrebați teh­nicianul de la service des­pre cât de complicată este operațiunea.

 

Ulei de motor

 

Toți producătorii sunt de acord asupra faptului că o mașină poate să consume până la un litru de ulei la fi­ecare 1.000 km. Acest lucru înseamnă că din portbagaj nu trebuie să lipsească un recipient din uleiul reco­mandat de producătorul mașinii. Dacă îl cumpărați de la o benzinărie, acesta este mult mai scump decât de la un magazin speciali­zat pentru piese auto sau de la dealerul auto.

 

Lanternă

 

Imaginați-vă că aveți o pană de cauciuc noaptea și trebuie să schimbați roata pe întuneric. E mult mai bine când aveți o lanternă. Foarte practice sunt cele care se atașează de cap cu elastic.

 

Încărcător pentru telefon

 

Orice mașină are o pri­ză de brichetă. Cu un în­cărcător cu adaptor USB puteți încărca orice model de telefon. Util atunci când rămâneți blocat în zăpadă sau aveți o defecțiune.

Desigur, trusa de prim ajutor și triunghiul reflec­torizant sunt obligatorii prin lege. În cazul trusei medicale, trebuie înlocuite kiturile de componente ex­pirate cu altele noi.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand