13 iulie 2024
Chisinau
Social

Lucrător prins sub un mal de pământ în timpul unor reparaţii la rețeaua de apeduct

Loading
Social Lucrător prins sub un mal de pământ în timpul unor reparaţii la rețeaua de apeduct
Lucrător prins sub un mal de pământ în timpul unor reparaţii la rețeaua de apeduct
lucrari-apeduct

Foto: acc.md

 

Un muncitor al unei firme de construcţii din capitală şi-a pierdut viaţa, în una din zilele trecute, în timp ce efectua lucrări de repa­raţie la o reţea de apeduct din oraşul Anenii Noi.

 

Potrivit reprezentanţilor In­spectoratului de Stat al Muncii, bărbatul ar fi coborât în groapa care încă nu fusese săpată până la capăt şi în acel moment s-a pră­buşit malul peste dânsul.

Groapa pe care o săpau munci­torii de la SRL „Aspir-Construct” din capitală ar fi avut o adâncime de aproximativ doi metri, a pre­cizat Viorel Guja, inspector de muncă, în baza informaţiilor care i-au fost oferite de directorul în­treprinderii.

Totodată, muncitorii ar fi ur­mat să înceapă lucrările de repa­raţie a apeductului abia după ce directorul firmei, care urma ca în scurt timp să ajungă la faţa locu­lui, le-ar fi indicat ce volum de lu­crări trebuia efectuat, a adăugat Viorel Guja.

Bărbatul decedat i-ar fi făcut semn cu mâna tractoristului de pe excavator pentru a coborî în groapă, unde ar fi observat un cablu sau o ţeavă. Din nefericire, exact în momentul în care acesta se afla pe fundul gropii s-a prăbu­şit malul peste el.

Directorul SRL „Aspir-Con­struct” ne-a comunicat că pe acelaşi loc mai fusese de curând să­pată o gaură şi, de aceea, pămân­tul nu reuşise încă să se aşeze, iar aceasta ar fi fost cauza prăbuşirii malului pe neaşteptate.

Nenorocirea s-a produs în pre­zenţa a cinci muncitori, iar peste o oră, cât le-a luat acestora pentru a-şi scoate colegul de sub pământ, acesta era deja fără suflate.

Directorul întreprinderii a mai specificat că malurile au fost să­pate în formă abruptă, iar la faţa locului ar fi fost transportate din timp panouri pentru consolida­rea lor, lucru pe care lucrătorii nu ar fi apucat să-l facă.

Totodată, directorul dă asigu­rări că victima a avut parte de in­struire în normele de securitate şi sănătate în muncă şi era asigurat cu echipament de protecţie.

Pe numele victimei nu fuseseră perfectate documentele de anga­jare legală, pe motiv că ar fi lucrat la această firmă de doar câteva zile, a afirmat directorul SRL „As­pir-Construct”. Bărbatul decedat s-a născut în 1986, era căsătorit şi locuia în raionul Făleşti.

Potrivit Elenei Carchilan, şefa Inspectoratului Sindical de Mun­că, victima acestui accident nu făcea parte din vreo organizaţie sindicală.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand