21 iulie 2024
Chisinau
Social

Lucrător accidentat în urma căderii de pe acoperişul unui troleibuz

Loading
Social Lucrător accidentat în urma căderii de pe acoperişul unui troleibuz
Lucrător accidentat în urma căderii de pe acoperişul unui troleibuz
parc-troleibuze

Foto: rtr,md

 

Un accident în urma căruia un an­gajat s-a ales cu traumatism cranio–cerebral grav s-a produs recent la Întreprinderea Municipală „Regia transport electric Chişinău”.

 

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, care lucra în secţia de deservire a troleibuzelor, a fost găsit în stare critică, după ce a căzut de pe acoperişul unui troleibuz, unde făcea lucrări de reparaţie. El s-a aflat mai multe zile în comă la spital, după care a decedat.

De vreme ce angajatul lucra de unul sin­gur şi nimeni nu a văzut cum s-a întâmplat totul, în prezent, este efectuată o expertiză medico-legală, a precizat pentru „Vocea po­porului” Sorin Grosu, inspector sindical de muncă. În baza acesteia se va stabili dacă lu­crătorul a căzut din neatenţie sau din cauza că a suferit un atac de cord.

Potrivit inspectorului de muncă, salari­atul respectiv a fost asigurat de către anga­jator cu echipament individual de protecţie şi a beneficiat şi de instruirea corespunză­toare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Cu toate acestea, contrar normelor în vigoare privind lucrul la înălţime, victima accidentului nu avea pusă casca de protec­ţie şi centura de siguranţă şi nici nu lucra în echipă cu vreun coleg de-al său.

Accidentul este cercetat de reprezentanţii Inspectoratului de Stat al Muncii, cu partici­parea experţilor de la Inspectoratul Muncii al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, dat fiind că lucrătorul care a dece­dat era membru de sindicat.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand