20 mai 2024
Chisinau
Social

Lipsa de cadre didactice în țară pune în pericol sistemul educational

Loading
Social Lipsa de cadre didactice în țară pune în pericol sistemul educational
Lipsa de cadre didactice în țară pune în pericol sistemul educational
Vocea poporului

O insuficienţă de aproximativ 2000 de cadre didactice este raportată în prezent de fac­torii ministeriali în sistemul educaţional din ţara noastră. Şi, în timp ce oficialităţile afir­mă că problema este genera­tă de lipsa de atractivitate a acestei profesii şi de numărul insuficient de absolvenţi ai specialităţilor de profil, liderii de opinie din rândul peda­gogilor declară că ar fi vorba despre un exod de cadre ge­nerat de nivelul insuficient de remunerare.

Astfel, nu se ajung în speci­al pedagogi preşcolari şi pentru învăţământul primar, profesori de matematică, de română şi limbi străine, de fizică, istorie etc. Locurile rămase libere sunt completate de cadre diactice angajate prin cumul, recalificate, pensionari sau studenţi, preci­zează reprezentanţii ministerului de resort.

Conform informaţiilor oficiale, din cei peste 1000 de absolvenţi din 2017, au mers să se angajeze numai aproximativ 700. Totodată, din 819 absolvenţi repartizaţi în baza adeverinţelor de plasare în câmpul muncii, au ajuns la desti­naţie doar 269. 

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand