
Foto: vocea.md
Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură (FSLC) a organizat, la 23 iunie curent, în cooperare cu Confederaţia Naţionala a Sindicatelor din Moldova și cu Institutul Muncii, un seminar cu genericul „Managementul organizaţiei sindicale primare”, la care au participat lideri sindicali nou-aleşi din teritoriu şi din municipiul Chişinău.
În cadrul seminarului respectiv, liderii sindicali nou-aleşi, prezenţi la seminar, au însuşit cunoştinţe teoretice şi au exersat, împreună cu formatorii, aplicarea acestora, prin metode active de învăţare, în modulele: „Organizaţia sindicală primară – principii de constituire şi funcţionare eficientă. Resursele unui sindicat şi managementul acestora” (Dorin Suruceanu, formator sindical), „Prevederi statutare şi regulamentare privind managementul organizaţiei sindicale în cadrul FSLC” (Nadejda Andronic, formator sindical, specialist principal în probleme de organizare şi educaţie sindicală al FSLC), „Garanţiile activităţii în sindi-cate şi protecţia membrilor de sindicat” (Tatiana Cazacu, specialist principal în probleme juridice al FSLC).
Participanții și-au exprimat mul-țumirea de a participa la asemenea seminar, tematica fiind necesară şi actuală la început de mandat sindical, menţionând, de asemenea, necesitatea de a continua instruirea preşedinţilor organizaţiilor sindicale din cadrul FSLC asupra altor tematici, care ar contribui la perfecţionarea liderilor sindicali în exercitarea funcţiei de reprezentant şi apărător al drepturilor şi intereselor membrilor de sindicat.
Centrul sindical naţional–ramural din cultură şi-a schimbat denumirea în Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură prin modificările în Statut, aprobate de Congresul VI al Sindicatului Lucrătorilor din Cultură din 28 mai 2015. Acest centru sindical face parte din Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova şi întruneşte peste 14 mii de membri, salariaţi şi studenți din domeniul culturii şi din ramurile conexe.