14 iunie 2024
Chisinau
Social

Liderii Federației „Sindindcomservice” au discutat cu partenerii sociali eventuale modificări la Convenția colectivă

Loading
Social Liderii Federației „Sindindcomservice” au discutat cu partenerii sociali eventuale modificări la Convenția colectivă
Liderii Federației „Sindindcomservice” au discutat cu partenerii sociali eventuale modificări la Convenția colectivă
facebook.com

Comisia ramurală pentru consultări și negocieri colective din domeniul gospodăriei locativ-comunale s-a întrunit, pe 5 iulie curent, pentru a discuta cele mai stringente probleme.

În context, membrii Comisiei au dezbătut propunerile de modificări la Convenția colectivă (nivel de ramură) pentru anii 2022-2026. Printre acestea fiind completarea listei lucrărilor prestate în condiții grele și nocive, pentru care pot fi stabilite suplimente la plată salariaților, precum și adaptarea prevederilor privind măsurile de protecție a salariaților în condițiile meteorologice cu temperaturi ridicate în mediul înconjurător și în încăperile de activitate ce se regăsesc în pct. 6.7 al Convenției respective.

O atenție sporită în cadrul dezbaterilor a fost acordată problemelor cu care se confruntă actualmente întreprinderile de ramură. Reprezentanții patronatului i-au informat pe membrii Comisiei care sunt impedimentele în ajustarea tarifelor,  pentru a nu aduce întreprinderile la faliment, precum și despre reglementările și estimările cât mai corecte a consumurilor și cheltuielilor suportate de către întreprinderi la executarea lucrărilor necesare. În acest sens, a fost elaborat un plan de acțiuni urgente în vederea soluționării problemelor abordate.

Totodată, pentru respectarea planului de activitate al Comisiei ramurale pentru consultări și negocieri colective pe anul 2022, a fost prezentată analiza cu privire la activitatea comitetelor sindicale privind controlul îndeplinirii prevederilor Contractelor colective de muncă și a ale Convenției colective (nivel de ramură) în vederea eficientizării procesului de negocieri.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand